Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Fél évszázad a zene, a tánc és a képzőművészet jegyében Makón - Kitüntetik a művészeket

Vasárnap nagyszabású koncerttel ünnepli az ott folyó művészeti oktatás indulásának ötvenedik évfordulóját a Makói Általános Iskola. A művészeti intézményegységet ma ki is tüntetik ebből az apropóból.
Fél évszázados hagyománya van a Maros-parti városban annak a művészetoktatásnak, amit elődintézményei után jelenleg a Makói Általános Iskola folytat – tudtuk meg Szilágyi Rékától, a művészeti intézményegység vezetőjétől. Lapunknak elmondta, ebben közel félezer diák és 32, művészdiplomával is rendelkező pedagógus vesz részt nemcsak Makón, hanem az iskola vidéki telephelyein, Apátfalván, Csanádpalotán és Királyhegyesen. Zeneművészetet, táncművészetet és képzőművészetet is oktatnak. Tevékenységüket Makó Városért emlékplakettel ismerik el a városnapi ünnepi testületi ülésen.
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre
Mint megtudtuk, a jubileumot az iskola maga is köszönti, méghozzá egy egész hetes programmal. Szerdán a képzőművészeti képzésben részt vevő gyerekek alkottak együtt az iskola udvarán, egy ötször három és fél méteres óriásfestményt készítettek, majd a növendékek vizsgakiállítása nyílt meg a Hagymaházban, illetve tanári koncertet tartottak a Koronában. Csütörtökön a néptáncosok tartottak gálaműsort a Hagymaházban csíkkarcfalvi zenészek és táncosok közreműködésével. Szombaton megyei fúvószenekari találkozót tartanak a Zenepevilonban, vasárnap pedig jubileumi nagykoncert lesz a Hagymaházban tanárok, volt és jelenlegi diákok közreműködésével.
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre
A néptáncgála előtt villámcsődület is volt a Hagymaháznál.
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kasza Tibi is fellép a városnapon - Ünnepelnek a makóiak

Kasza Tibi is fellép a városnapon - Ünnepelnek a makóiak
Szerdán délelőtt nagy volt a sürgés-forgás Makó főterén: épült a színpad, kereskedők bódéit… Tovább olvasom