Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Felavatták a Hagymatikum előtti zenepavilont - galéria

Makó - Péntek este három együttes koncertjével felavatták a makói Hagymatikum fürdő előtti zenepavilont, egyúttal hivatalosan is átadták a felújított, megszépített belvárost.
Az összesen 1,4 milliárdos, uniós támogatással megvalósított beruházás keretében három tér és két utca, összesen 23 ezer négyzetméternyi terület újult meg. Több mint 12 ezer négyzetméternyi új zöldfelületet alakítottak ki, korszerűsítették a közvilágítást, a fürdő közvetlen közelében pedig csaknem félezer parkolóhelyet létesítettek. A zenepavilon, amely a Makovecz-tér éke, összesen 136 négyzetméteres alapterületen épült meg. Megjelenésében, kialakításában harmóniát sugall a fürdővel - alkalmas koncertek, kiállítások és hasonló szórakoztató rendezvények megtartására.

Felavatták a Hagymatikum előtti zenepavilont. Fotó: DM/DV (galéria)

Az avatóünnepségen Buzás Péter polgármester emlékeztetett arra, hogy a zenepavilon Makovecz Imre Kossuth-díjas építész ötlete volt, saját kezűleg tervezte meg - így különösen szép gesztus volt, hogy két helyi csapat, a Makói Általános Iskola, illetve a Magán Zeneiskola fúvószenekara mellett az építész fia, Makovecz Pál által vezetett együttes, a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekara is koncertet adott.

Olvasóink írták

 • 13. Csaby83 2012. június 20. 07:18
  „Lajosbácsi: Ebben én is egyet értek! :D ;)”
 • 12. vip007 2012. június 19. 10:24
  „11. aplikation 2012.06.19. 07:31

  Mikor épült, én is azt hittem, hogy zene fog szólni belőle, így, ahogy írod. Remélem, majd változtatnak ezen. Amúgy tetszik.”
 • 11. aplikation 2012. június 19. 07:31
  „A zenepavilon tényleg méltó a többi igényesen megépült épület együtteshez, de !!! más jó hangulatú fürdővároshoz hasonlóan napi szinten kellene zene hogy szóljon belőle hogy a fürdőbe betérő és onnan kijövőket az az érzés járja át hogy most itt hapy az érzés mert igy kicsit rideg olyan templom érzetű tényleg a körbevevő vizes medencébe víz helyett inkább asztalok napernyővel zenével fagyival kis kavalkáddal jobban vonzza az embereket és gyerekes családokat .Eszébe jutott már ez valakinek ?? mitől lehetne több vendég

  10.lajosbácsi egyetértek !”
 • 10. lajosbácsi 2012. június 17. 15:48
  „remélem a zenepavilont körbevevő emeletes házak akadékoskodó, mindenlébenkanál, rosszindulatú, gonosz, károgó vénasszonyainak rengeteg álmatlan éjszakát fog okozni ez a fantasztikus zenepavilon. Remek ötlet volt! szépen kivitelezett, hasznos, és a legjobb helyre került.”
 • 9. makovaros 2012. június 17. 14:52
  „8 így van. Én örülök ennek az épületnek.
  Igen még két Makovecz terv van egyik a könyvtár másik meg a kultúra háza (mozival) de az eléggé ellet felejtve. Ezen kivül a város a továbbra is működő Makona Kft-vel dolgozna.”
 • 8. .suhym. 2012. június 17. 11:03
  „Ha építenek valamit az a baj, ha nem építenek semmit, akkor az. A jó Isten sem tud a kedvetekre tenni.”
 • 7. anyafialánya 2012. június 17. 09:41
  „Én,mint kisgyermekes szülő,ott voltam a csemetéimmel.Nem engedtem "szabadjára"őket,de igen többször is körbejártuk a teret,mert egy kisgyermek,ha zenét hall,muszáj mozdulnia - éppen ez a nagyszerű ebben az új zenepavilonban:megadja azt,hogy kötöttségek nélkül,szabadon élvezhessük a zenét,s milyen kiváló zenét!
  Ja,s még valami:mi a tér minden pontján kiválóan hallottunk minden szót,kivéve,amikor a középső úr lehajolva a papírjába s nem a mikrofonba beszélt.
  Kedves hajosinas!Nem kell mindent beszabályozni!!!
  Szép,nyári este volt.Köszönjük!”
 • 6. Zsuzsa138 2012. június 17. 02:18
  „Ezzel vége? Vagy várható még valami Makovecz-építmény? Szobor Makovecznek? Utca, tér Makoveczről?
  Szerintem csúnya. Elnézést, ha ezzel megbántottam szeretett szülővárosomban bárkit.”
 • 5. magyarock1 2012. június 17. 00:18
  „Ez mind szép, de uniós támogatással hány munkahely létesült Makón, amelyik tisztességes megélhetést biztosít? Mennyi az átlagfizetés Makón?”
 • 4. hajosinas 2012. június 16. 19:50
  „Mindhárom együttes méltó módon emlékeztette a közönséget a neves Építész emlékére.Lenyűgöző volt a muzsika a megújult környezetben.
  Nem ünneprontásként ugyan, de két dolgot megjegyeznék.
  -Talán profibb módon kellett volna a hangosítást megépíteni,hogy a tér minden pontján hallható és érthető lelhetett volna a megnyitó beszéd.
  -Úgy tűnik, némileg nagyobb odafigyelést kellene fordítani a kisgyermekes szülőknek,hogy ha egy ilyen rendezvényre megy a család, akkor az esemény méltóságának megőrzése érdekében, ne engedje szabadjára csemetéjét a hallgatóság közé.Mer a gyermekek körbe-körbe futkározása, görkorcsolyázása, kerékpározása, sikongatása, talán mégsem helyén való egy ilyen rendezvényen.
  Szép estét és hétvégét kívánok mindenkinek.”
 • 3. Zotya100 2012. június 16. 18:56
  „Unalmas már, hogy Makón mindent a hagymáról vagy azzal kapcsolatban neveznek el. Ennyire ötlettelenek?”
 • 2. cumania 2012. június 16. 17:31
  „Jó-jó, de hol van a makói hagyma, szerintem nincs is, ehetjük a kínait meg a hollandot...”
 • 1. Bendegúz007 2012. június 16. 14:26
  „Szép lett,Szegeden is lehetne ilyen zene pavilon,pl.......... a Honvéd téren,a park közepére lehetne építeni valami századfordulós stílusban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván-éji tűzugrás a főtéren

Szent Iván-éji tűzugrás, néptánctalálkozó és zenés est lesz Kiszombor főterén vasárnap. Tovább olvasom