Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Felborult egy tejszállító kamion a 43-as főúton - egy halott

Klárafalva - Meghalt egy német férfi vasárnap hajnalban, negyed hat után pár perccel, amikor autójával frontálisan összeütközött egy kamionnal a 43-as főúton Klárafalva belterületén.
Halálos baleset történt vasárnap hajnali fél hatkor Klárafalván. Egy magyar rendszámú, tejterméket szállító kamion szabályosan közlekedett Makó felől Szeged irányába, amikor egy német rendszámú VW Passat személygépkocsi eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött a kamionnal.

Az autó az út melletti árokba csapódott.
Fotó: rendőrség

Az ütközés következtében a Passat az árokban kötött ki, míg a kamion keresztbe fordult a 43-as úton, majd felborult, és mintegy 15-20 métert csúszott. A Passatot vezető 57 éves német férfi a helyszínen életét vesztette, utasa, egy 40 év körüli nő, valamint a kamion 39 éves magyar sofőrje könnyebb sérülést szenvedett.

A tejszállító kamion az oldalára borult.
Fotó: rendőrség

A forgalmat Szőregnél Kübekháza felé, míg Makónál Hódmezővásárhely felé terelték. A baleset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság vizsgálja.

Olvasóink írták

 • 17. Rabb József 2008. március 01. 07:28
  „Sajnos a Románokat nem nagyon érdeklik a szabályok! Én voltam Romániába Aradon,Temesváron stb és tapasztaltam hogy milyen kaotikus körülményekhez vannak hozzászokva.Türelmetlenek és sokszor megszegik a szabályokat ami sajnos a Magyarokra szintén igaz,legalábbis a felső tízezerre!A 43 as elkerülőre is legalább annyira szügségünk lenne mint az 5 ösre! De addíg míg ebből lessz valami ,még sokan fognak meghalni!!!”
 • 16. Dr. Tóth István 2008. február 24. 16:33
  „Tisztelt Uraim!
  Egyszer meg kellene számolni, hány balesetnek okozói a camionok és hány balesetben vesz részt camion! A személygépkocsit vezető- jét senki és semmi nem tudja ellenőrizni, mennyit vezetett. Azért sok camion vesz részt balesetben, mert sok van belőlük... Országunk tranzit ország lett, az EU-országokból érkező szgk. vezetői gyakorlatilag az országban kevés km-en haladhatnak autó- pályán - amihez hozzá vannak szokva - fáradtak és már kész is a baj. NEM MINDEN BALESETÉRT A CAMIONOSOKAT KELL ELITÉLNI!!!
  Tisztelettel. Dr. Tóth”
 • 15. Balzsam 2008. február 22. 19:38
  „Meddig kell még elviselnünk ezt a gyalázatos közlekedést a 43- ason ahol , mindennapos a baleset és a halál.Ki meri jártatni a száját a közlekedési morálról, ha nincs biztositva, hogy közlekedjünk.
  Arról nem is szólva , hány ezer ember élete van tönkretéve, betegségeknek kitéva az állandó kamion forgalom miatt, a levegő és mit szállitanak vajon otthonunktól két méterre.”
 • 14. ingázó 2008. február 18. 15:06
  „Köszönöm,nem vezetek, busszal járok.”
 • 13. kübeki 2008. február 18. 11:02
  „Ingázó!Nem vettem sértésnek!Szép napot,balesetmentes vezetést!”
 • 12. ingázó 2008. február 18. 09:18
  „Bocs, kübeki, nem sértésnek írtam. Tudom milyen az út Deszk elött, naponta 2x megteszem ezt az útat. Csak felháborító, hogy nem történik semmi a 43-as ügyében. Különben Klárafalva és Kübekháza közötti útra gondoltam.”
 • 11. Kért Elek 2008. február 18. 07:42
  „Érdekesek a hozzászólások, de még sok ilyen balesetnek kell történnie, hogy nagyaink a nagy Budapest országból lássanak is ne csak nézzenek?
  Egy hírt én is elkaptam nem tudom hányan látták a tv képernyőjén íme: / EGYETLEN EGY NAGY PROJEKT TÁMOGATÁSI KÉRELME SEM ÉRKEZETT BE BRÜSSZELBE- Erősítette meg az Európai Unió fejlesztéspolitikai biztosának hivatala. / Csak azt nem értem miért szajkózzák, hogy pályázat van benyújtva az M43-as építésére. Tisztelt ELVTÁRSAK a parlamenten belül MENNYI EMBERÉLET KELL MÉG, hogy meg kezdödjön az M43-as út építése?”
 • 10. Öreggyüge 2008. február 18. 06:45
  „A kübeki úton jöttünk, a tűzoltókocsi is arra került és a román kisbusz símán megelőzött minket is és a megkülönböztető jelzéssel haladó tűzoltóautót is.Vissza kell keresni és meg nézni,hogy az elmúlt 2-3 évben hány olyan baleset volt amiben nem vett részt román.”
 • 9. kübeki 2008. február 17. 20:27
  „Ingázó!Ha jól ismered a Makó-Szeged szakaszt a 43-on,akkor a deszki szakasz talán rosszabb,mint a kübeki elkerülő!De talán ez is elkészül,mert a pályázaton nyertünk!”
 • 8. Fetya 2008. február 17. 20:11
  „Való igaz, hogy román volt a kocsi vezetőlye, és azzal is 1értek, hogy közöttünk is van sok idióta soffőr. Köszönöm az elismerést a magam és kollegáim nevében...És legvégül megköszönném a meleg teát ami igencsak meghozta a "jókedvünket" e szomorú hideg reggelen......”
 • 7. Zylvnneo 2008. február 17. 19:39
  „Milyen alapon sütitek rá, hogy román vagy nem. Egyébként is teljesen mindegy... Ja és mi, magyarok sem nagyon lehetünk büszkék a vezetési morálunkra.”
 • 6. ingázó 2008. február 17. 18:12
  „Még jó ,hogy van a kübeki elkerülő út,igy eljuthatunk a cél helyre. Naponta nem szivesen utaznék ezen az alsóbb rendű uton, igaz a 43-as csak egy fokkal jobb. Ma láttam a buszból,hogy még ott is folyamatosan elözgettek a románok. Semmi felelősség tudatuk sincs.”
 • 5. pojjoz 2008. február 17. 16:04
  „Azt elfelejtették leírni, hogy a kamion két villanykarót kivitt, így Klárafalván nem volt áram egészen 15:30-ig. A Démászosok beleadtak anyait apait, hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást. Ezúton is köszönet nekik a kemény munkáért!

  A balesethez még annyi megjegyzés, hogy valószínűleg egyik fél sem 50 km/h-val közlekedett, különben nem így nézne ki a helyszín.”
 • 4. M@M 2008. február 17. 15:04
  „Egy tavaly történt határőrségi ellenőrzés során a saját szememmel láttam, hogy a román kisbusz sofőrjének szigszalaggal volt a keze a kormányhoz rögzítve!!!!!Az ellenőrzést végző határőr majdnem dobott egy hátast! Úgyhogy ne csodálkozzunk!”
 • 3. Transporter 2008. február 17. 11:45
  „Hja!

  Román kisbarátunk végigvezette M.o.-t és itt már bealudt ...végleg. Miért nem lehet megállni és pihenni? A fuvarozóknál előírás (az más kérdés, ha ők sem tartják be)”
 • 2. Gergő 2008. február 17. 11:24
  „jaja”
 • 1. VCrash 2008. február 17. 11:06
  „Megkockáztatom, hogy csak a Volkswagen volt ´német´, a vezetője, ha ezen az úton közlekedett, nagy valószínűséggel ´román´ vendégmunkás lehet, aki ´megszunnyadt´ és már nem ébred fel - soha. Csak az a baj, hogy ez az autópályákon, a majdan felépülő, elkerülő autópályán is elő fog fordulni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágori Józsefné az új Fidesz-elnök Makón

Makó - Bár a helyi szervezetben nem őt akarták, Kubatov Gábor pártigazgató a városban önkormányzati képviselőként és agrárvállalkozóként ismert Mágori Józsefnét nevezte ki a Fidesz-szervezet élére Makón. Tovább olvasom