Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Felébresztik Henriettát

A hírzárlat ellenére új részletek szivárogtak ki K. András vallomásából. A 15 éves makói fiú elismerte, hogy S. Norberttel együtt járt a bűncselekmény helyszínén, de azt tagadta, hogy ő gyújtotta fel Pénzes Henriettát. Heni tegnap újabb műtéten esett át. Ha semmi nem jön közbe, jövő héten megkezdik a tíz napja altatásban lévő lány ébresztését.
Tíz napja, múlt héten csütörtök hajnalban történt az elmúlt évek egyik legbrutálisabb bűncselekménye: mint azt már többször megírtuk, Makótól 6-7 kilométerre, a királyhegyesi út mellett, fás, bokros területen megkötözték, megerőszakolták, kirabolták, gyúlékony folyadékkal leöntötték és meggyújtották, majd sorsára hagyták Pénzes Henriettát. A 18 éves magyarcsanádi lány egész teste összeégett.

Támadójáról annyit mondott, hogy nem ismeri, egy fiatal cigány fiú rabolta el, ő erőszakolta meg és gyújtotta fel. Az életveszélyes állapotban lévő lányt a mentők előbb Szegedre, onnan Budapestre szállították. Azóta altatják, már több műtéten átesett, állapota még mindig válságos.

A nyomozók először Pénzes Henrietta barátját, S. Norbertet hallgatták ki. A 27 éves makói férfi elmondta, hogy Henriettát hajnalban, négy óra körül Makón látta utoljára, akkor arra kérte K. Andrást, Mukit, hogy
Arcműtét

– Újabb műtéten esett át a kislányon, ezúttal az arcát operálták – nyilatkozta lapunknak Pénzes Henrietta édesapja. Pénzes Sándor elmondta, hosszasan beszéltek lányuk kezelőorvosaival, akik elmondták, hogy ha semmi nem jön közbe, a jövő héten megkezdik Heni ébresztését.  
kísérje el barátnőjét a buszmegállóig. Alibijét alátámasztotta Sándor Béla vallomása. A 15 éves makói K. András azt mondta, ártatlan, a lányt nem kísérte sehová. Egy idő után azonban ellentmondásokba keveredett, ráadásul a bizonyítékok szerint járt a helyszínen vagy annak közvetlen közelében. Őrizetbe vették, majd másnap letartóztatták. K. András gyanúsítottként már megtagadta a vallomást.

Muki hat napig bírta, a hatodik napon közölte a nyomozókkal, vallomást kíván tenni. K. András tagadta, hogy megtámadta volna a nála egyébként mintegy 30 centiméterrel magasabb és harminc kilóval nehezebb lányt. Azt mondta, hajnalban elköszönt S. Norbertéktől, Henit nem kísérte sehová. Egyúttal arra utalt, hogy a lányt valószínűleg S. Norbert gyújtotta fel.

Lapunk információi szerint K. András azt mondta az eddig egyetlen gyanúsítotti vallomásában, hogy S. Norbert csütörtök reggel hét óra körül felébresztette, és rávette, hogy vele tartson. S. motorral volt. Elindultak Királyhegyes felé, egy idő után ott, ahol az út elkanyarodik, Norbert megállt, és azt mondta K. Andrásnak, ne mozduljon, várja meg. A férfi eltűnt a fák, bokrok mögött. Muki pár perc múlva azt látta, hogy hatalmas lángok csapnak fel abból az irányból, amerre S. Norbert ment. Csak lángokat látott, azt, hogy ki gyújtott meg valamit, és mi égett, azt nem. „Nem tudom, hogy a fák mögött mi történt. Norbi pár pillanat múlva előkerült, és elindultunk haza. Ő szerintem tudhatja." – áll a fiú vallomásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálbiztossá teszik a tavat

Noha tilos a makói Petőfi park kis mesterséges tavában fürödni, akadnak, akik megmártóznak benne.… Tovább olvasom