Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Félezer vasparipa találkozott Nagylakon

Nagylak - Több mint félezer motoros indult útnak a hét végén szerte az országból azzal a céllal, hogy a dévai Szent Ferenc Alapítvány árvaházának, Romániába adományokat vigyenek. A kétnapos zarándokút találkozási pontja Nagylak volt.
Egy tank benzin, vagyis két-háromezer forint volt az ára annak, hogy valaki részt vehessen azon a motoros zarándokúton, amelynek célja a romániai, dévai Szent Ferenc Alapítvány támogatása volt. Az alapítványt erdélyi ferencesek hozták létre öt évvel ezelőtt hátrányos helyzetű gyerekek, illetve ottani gyermekvédelmi és közoktatási intézmények megsegítésére. Jelenleg több száz gyermekről gondoskodik, iskolákat, óvodákat, gyermekvédelmi központokat és kismamaotthont működtet. Egy gyermek ellátására havi tíz-tizenöt ezer forint is elegendő, ám ennek jó, ha a felét tudja fedezni a szervezet – mondta el lapunknak Bujdosó Janó, a dévai motoros túrák szervezője.

Idén a találkozási pont Nagylaknál volt szombaton délelőtt, innen a határon át egyenesen a romániai Dévára indultak a motorosok, hogy ott személyesen adják át a füzeteket, tankönyveket, írószerek és taneszközöket, valamint ruhákat, játékokat és élelmiszert tartalmazó adományokat. Az úthoz egyébként már hagyományosan hozzátartozik az is, hogy a dévai árvákat körbeviszik a városban motorjaikon, sőt a kétkerekű járművek szerelmesei tavaly még a helyi szentmisén is részt vettek.


Idén négymilliót vittek

Az árvákat segítő szelíd motorosok évente egyszer kelnek útra. Az első zarándoklatuk három éve volt – akkor kétszázan indultak útnak, és egymillió forintot vittek. Tavaly négyszáz motoros gyűlt össze és hárommillió forintot adtak át Böjte Csaba testvérnek, a szervezet alapítójának, idén pedig több mint félezren indultak útnak négymillió forintnyi adománnyal. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kerékpárutat kérnek a Fég felé

Makó - Fel kellene újítani Makón a 43-as főútvonallal párhuzamosan futó Aradi utcai kerékpárútnak… Tovább olvasom