Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Felkerült a V is: kitört a Vakáció

Makó - Ma van az utolsó tanítási nap az iskolákban, a táblákon is felkerült az utolsó betű. Ezennel megkezdődött a várva várt két és fél hónapos nyári szünet.
A József Attila Gimnázium tanulói ma már nem tanultak, többen fagyizással, játékkal töltötték az utolsó, rövidített tanítási napot. A hetedikesek viszont gondosan dolgoztak: felírták az utolsó betűt is a táblára, amivel teljessé vált a Vakáció szó. Ők minden nap írták a betűket, és kikötötték, nem lehet letörölni a táblát míg fel nem kerül a V is. A munkafolyamat jól haladt: míg egyesek a betű felírásán dolgoztak, mások rajzokkal ékesítették a táblát. Végül elégedetten mosolyogtak a felirat előtt. A nagy munkában úgy megizzadtak, hogy még a ventillátort is be kellett kapcsolni a teremben.

A táblákon is felkerült az utolsó betű.
A táblákon is felkerült az utolsó betű.

A Kálvin Téri Református Általános iskola utolsó napján már csak az elsősök és a nyolcadikosok mentek iskolába. Ők sem tanulni jöttek, csak az évzáró ünnepséget próbálták. Az elsősök szívesen álltak kameránk elé osztálytermükben, az általuk készített papírbetűket tartva. A kicsik közül sokan várták már az első szünidejüket, amit többen táborozással, nyaralással töltenek majd el. Akad olyan, aki már a mai bizonyítványosztás után elutazik, míg egy kisfiú a tengerentúli nagymamához, Amerikába készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pitvaros, a klímasztár

Klímasztár lett Pitvaros: a falu a díjat az önkormányzat környezettudatos szemléletével, a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű felhasználásával érte el. Tovább olvasom