Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Felmérik a Honvédot

Makó - Központi mellett helyi segítségre is szükség van a mélyen fekvő, belvizes Honvéd városrészben Makón – mondja képviselője, Sánta Sándor. Most felmérik, hol és mit kell segíteni.

Felmérést készít az önkormányzat a makói Honvéd városrész ingatlanairól, az ottani közegészségügyi állapotokról a tisztiorvosi szolgálat közreműködését is kérve – a körzet önkormányzati képviselője, Sánta Sándor interpellációja nyomán. Honvéd Makó legrosszabb földrajzi helyzetben lévő városrésze: jóval alacsonyabban fekszik, mint a többi, ezért nagyon belvizes. Rendszeres probléma a felgyülemlő csapadék, az emiatt megrongálódó, felvizesedő ingatlanok, de az is, hogy a szennyvízaknák nagyon hamar megtelnek.

Sánta Sándor arra hívta fel a figyelmet a legutóbbi testületi ülésen, hogy a városrészben élők a nyári belvíz után nem kaptak semmilyen segítséget ingatlanaik rendbetételéhez. Nagyjából húsz olyan ház lehet, amely nemcsak megrepedezett, hanem fel is vizesedett, ezért többen asztmával, légzési gondokkal küzdenek. Legalább egy tisztasági meszelésre szükség volna, ugyanakkor sokan még ezt sem engedhetik meg maguknak – mondja a háziorvosként dolgozó képviselő.

A segítséget kérő honvédi lakosok egy levelet kaptak az önkormányzattól, amely szerint kérelmüket továbbították a térség parlamenti képviselőjének. Sánta Sándor szerint természetesen központi segítségre is szükség van, de helyben is meg kell tenni, amit lehet – a felmérés ennek lesz az első lépése.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Palacsinta 2011. január 07. 17:45
  „Tony! Én ebben a városban élek,ezt a várost szeretem. Épp ezért nem szarok oda ahonnan eszek! Nem kéne a várossal kibakni email küldözgetéssel.”
 • 32. Palacsinta 2011. január 07. 17:41
  „Szóljatok már ha valakit megbüntetnek mert sózta a járdát! Akkor rinyáljatok ha találtok ilyet! Télen van olyan is hogy esik a hó és lefagy! A KRESZ egyik alapvető pontjára is felhívom a figyelmet: Az út és látási viszonyok szerint közlekedj! Legalább nem volt gyorshajtás :D!”
 • 31. monikalia 2011. január 03. 23:46
  „Szép napot mindenkinek talán eltértünk a tárgytól fel háborító ahogy honvédról beszélünk talán itt nem élnek rendes. tiszta igényes emberek Ha valaki próbál a többi ember környezetén változtatni miért kell cigány kérdést csinálni belőle .HÁT EMBER TÁRSAIM jó lenne méltó körülmények között élni ahol nincs semmi csak nyáron a nagy bűz . Mi is fizetünk adót .Becsülöm a Sánta orvost hogy látja a fontos dolgokat .”
 • 30. szilléri 2011. január 03. 16:23
  „Ásó, kapa !

  Ott él az a sok tettre kész cigány ember !

  ,,Itt az idő, most vagy soha !”
 • 29. Egyolvasó 2010. december 31. 22:28
  „Utolsó napján ennek az évnek
  a cigánycsemeték megint útra kélnek,
  azt kívánom neked, hogy ha arra járnak,
  térjenek be hozzád, s maradjanak nálad!”
 • 28. zoltanszabo 2010. december 31. 13:50
  „Sószni nem szabad ,több tízezer Ft-re is büntethetnek. De az utat--lehet .! ???
  A főtéren tiszta életveszély a járda !!! Se letisztítva--se leszórva semmivel !!!! ´ 1 hómunkást láttam összesen az útcán annak is 2 lapál volt felkötve a biciklije csomagtartójára. Kitudja merre használta ???
  Ha én magam előtt nem takarítom--megbüntetnek ! ---ha város tulajdonában lévő közterületeket senki nem takarítja el !!Kinek a feladata lenne ???
  BUÉK MINDENKINEK !!!!!”
 • 27. Silvio_Dante 2010. december 30. 20:53
  „vidake
  Nem gondolod komolyan, hogy minden egyes járdát a polgármesternek kellene takarítani. Milyen sületlenség ez? Te letakarítod a lakóházad előtt a járdát?
  muszalyvoltregelni,mako
  Szerintem aki "jól" megtanult vezetni, annak egy kis odafigyeléssel nem okoznak gondot az ilyen utak (téli gumival), aki meg "őrült" az megérdemli a sorsát, aki rutintalan, sétáljon, bár nem biztos, hogy nem fog fenékre huppanni.”
 • 26. lajosbácsi 2010. december 30. 20:30
  „Így utólag belegondolva, lehet Lesi azért is van olyan állapotban, amilyenben, mert csak fehér, adófizető, dolgozó emberek lakják???? Akiknek pedig ott van nyaralójuk is mind adófizető becsületes honpolgárok, és természetesen ők nincsenek megbecsülve még egy kibetonozott úttal sem, nemhogy csatornázás.....”
 • 25. lajosbácsi 2010. december 30. 20:28
  „Talán inkább Lesi városrész képviselőjének kellene jobban aktivizálnia magát, és lakóövezetté nyilváníttatni az amúgy is lakott utcákat, felmérni ott a helyzetet, nemhogy csatornázás, még járható út SINCS! egyszerűen katasztrofális.

  "Szerencsétlenek" honvédban talán ha sűrűbben szippantatnának, akkor nem öntené el őket a trutyi - se-. Asztmásak az ócsó román cigitől, amire fussá á segílyből.
  Ha rendesen karban lennének tartva az ingatlanjaik, akkor nem akarnának összedőlni ennyi víztől. Arról miért nem cikkeznek, amikor a "jogaikat érvényesítik"?”
 • 24. vidake 2010. december 30. 14:16
  „Tisztelt képviselő ur,nagyra értékeljük a munkáját,amit tesz a közért.Kérjük,hogy inditasson vizsgálatot a polgármesterrel a hó el nem takarítás ügyében.Áldatlan állapotok vannak a városban,ezért a hódurásért pénzt ne adjanak,ez felháborító.Az idejében elvégzett munka nem okozott volna ekkora baleset veszélyt.Jégpálya szinte az egész város ezért a képviselők interpelllájanak ez ügyben.Munkájához sok sikert.”
 • 23. muszalyvoltregelni,mako 2010. december 30. 14:06
  „Silvio_Dante
  Ha nincs köze a honvéd városrészhez akkor te is miért írtál!?:) Másik meg h téli gumival nem sokra megy az ember ilyen jégen :S”
 • 22. Tony_Soprano 2010. december 30. 05:18
  „Silvio_Dante 2010.12.29. 21:38
  A háztulajdonosok előtt a járda le van tisztítva nagyon sok helyen , a főtér például végig nincs:)”
 • 21. Silvio_Dante 2010. december 29. 21:43
  „S még egy, ezeknek a gondolatoknak mi köze Honvéd városrészhez?”
 • 20. Silvio_Dante 2010. december 29. 21:40
  „Ja, s a képekkel nem feltétlenül a polgármesterről, mint sem az itt élő emberekről állítottatok ki egy szegénységi bizonyítványt!!!”
 • 19. Silvio_Dante 2010. december 29. 21:38
  „Tony
  Úgy írod ezen dolgokat, mintha egyedül ebben a városban volnának ilyen problémák! Szegeden meg kell nézni a József Atilla sugárutat és a járdákat, de sorolhatnám még a hasonló utcákat járdákat, szinte alig vannak takarítva! Szerinted a ház előtti járdatakarítás ki dolga? Miért nem emeli fel a fenekét a kedves lakó, s veszi a fáradtságot, hogy letakarítsa a járdát. Büntetni, bírságolni kellene az olyan ingatlantulajdonosokat, akik nem takarítják le portájuk előtt lévő járdáról a havat! Az így befolyt összegből pedig lehetne egy hatékonyabb "takarítást" végezni. Kálvária-Szép utca sarok, viszont tényleg életveszély!!!!!!
  Ui: Ne feledjük azt sem el, hogy nem árt a téli gumi!!!!”
 • 18. Tony_Soprano 2010. december 29. 20:16
  „vip007 2010.12.29. 19:52
  Tudod a közút megmagyarázza hogy -10 fokban felesleges sózni:) Bár ha most lenne a választás minden járda tiszta lenne közmunkás közmunkás hátán tolongana a főtéren:)Különösen balesetveszélyes a Csokonai utcai körforgalom ott tegnap 12 képet csináltam esésről egymásba csúszásról, ezt kapta meg egy pár tv e-mail címe, had tudják itt minden <moderálva> a városban:D”
 • 17. vip007 2010. december 29. 19:52
  „Halkan kérdem a sok okostól, a közutat nem a fenntartónak kell(ene) takarítani? Meg kátyúzni?”
 • 16. Tony_Soprano 2010. december 29. 19:47
  „makovaros 2010.12.29. 18:58
  Csak tudd mi írtunk az RTL club meg az eco tv e-mail címére képekkel:) Hátha Petyus hozzákezd a takarításhoz, bár kétlem hogy van rá pénz:):D”
 • 15. makovaros 2010. december 29. 18:58
  „Kedves Fórumozók!
  A mai RTLKLUB Híradóban éppen a Makói Kórházat mutatják hogy mennyi baleset volt a bicikliseknek esések miatt. De nem csuda ugyanis az összes út kész életveszély, de ezt korábban is írtam (akkor a szép utca és a Galamb iskola udvarát). Jó lenne már letakarítani. Másik meg mikor lesz már végre egy normális kátyúzás?”
 • 14. Tony_Soprano 2010. december 29. 14:54
  „Az igazi megoldás a következő. Meg kell venni a volt cipő ktsz-t az Eötvös utcán szociálisbérlakásokat alakítani belőle és az igazi problémás romákat beköltöztetni hogy könnyebben beilleszkedjenek a társadalomba.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A regionális rehabilitációs centrum 250 millióba fog kerülni – két éve szeretnék

Makó - Legalább még egy évet csúszik a makói kórház kiemelt beruházása, a regionális rehabilitációs… Tovább olvasom