Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Felújítják a pavilonokat Makón

Tovább fejlesztik a makói piacot, felújítják a pultok fölötti tető elhasználódott faelemeit is. A munkára pályázaton nyert pénzt az önkormányzat. A piac vezetőjénél egyre kevesebb árus panaszkodik a körülményekre. A cél az, hogy egy panasz se legyen.
A makói piacon folyamatosan javultak a körülmények. Fotó: Illyés Szabolcs
Makó önkormányzata összesen három pályázatot nyújtott be a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanácshoz, ezek a makói piac további fejlesztéséről szólnak. Szükség van a városi piacon már 15 éve meglévő, fedett elárusítóhelyek állagának megóvására, hiszen csak így fejezhető be végleg a tetőfelújítás. A most megvalósuló beruházás összköltsége 850 ezer forint lesz, ehhez 595 ezer forintnyi támogatást biztosít a célalap – tudtuk meg az önkormányzattól.

– Már eddig is nagyon sokat változott az árusításra biztosított terület, hiszen nemrég adtuk át az árusoknak az újraburkolt területet, amelyen süllyesztett csatornarendszer vezeti el az esővizet, illetve a folyékony hulladékot. Korábban az összetöredezett betonlapok gyakran károkat okoztak a piacra behajtó járművek kerekeiben, most ez sem fenyeget, esztétikusabb, használhatóbb lett az egész intézmény – fogalmazott Rózsa Istvánné, a piac vezetője.

A város célja, hogy egy szép központi vásártere legyen, ehhez azonban még nagyon sokat kell dolgozni. A '80-as évek vége óta számos helyen felújításra szorultak az épületek, felépítmények, legutóbb azért panaszkodtak az itt árusítók, mert a standok fölötti tetőn keresztül eső és hólé csorgott a portékáikra. Makó tervei között természetesen szerepel a tető javítása is, ám ez elképzelhetetlen az építményt tartó faszerkezetek rekonstrukciója nélkül. Ez a munka hamarosan elkezdődik, most egyeztetnek a felújítást végző céggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most veszélyes hulladékra vadásznak

Évente nyolc-tíz tonnányi szemét gyűlik össze a Maros Menti Vadásztársaság 17 ezer hektárnyi… Tovább olvasom