Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fenyegetés Juca mamának

Pénzes Sándorék tegnap, a lányukat ért tragédia után három héttel úgy döntöttek, a jövőben nem nyilatkoznak a válságos állapotban lévő Heni gyógykezeléséről. Henrietta állapota továbbra is kritikus. A 18 éves lány megerőszakolásával és felgyújtásával gyanúsított és börtönben lévő K. András közben rabtársait és a fegyőröket is arról faggatja, hány évre ítélhetik, mikor szabadulhat.
Kurai Andrásné tegnap kapta a fenyegető levelet. Fotó: Frank Yvette
„MEGDÖGLÖTÖK" – olvasható abban a Cegléden feladott kézzel írt levélben, amit a Pénzes Henrietta megerőszakolásával és felgyújtásával gyanúsított K. András anyja, Kurai Andrásné tegnap talált meg a házukban. A levél annak ellenére célba ért, hogy nem volt pontosan megcímezve.

A feladó egy koporsó

A borítékra ráragasztották Kurainé fotóját, a levelet „JUCA MAMÁNAK" címezték, címként Makót és az irányítószámot tüntették fel, a „feladó" pedig egy koporsó. A levélben csak nagyon kevés szöveg olvasható, a „MEGDÖGLÖTÖK"-ön kívül egy-egy, valószínűleg vonalzóval rajzolt koporsón a „MUKI ÉLT 15 évet" és a „JUCA MAMA" felirat látható, illetve egy akasztófán lógó alak mellé odaírták, hogy MUKI. Ezen kívül az A/4-es papíron látható még egy „véres" tőr és egy baltával fejbevágott férfialak.
– Félek és féltem a lányomat is! – mondta tegnap Kurainé, azaz Jucus mama a levelet mutatva. Az asszony azonban Pénzes Henrietta állapota miatt még jobban aggódik, ugyanis szerinte már csak a lány vallomása mentheti meg fiát, aki egyelőre nem akar újabb vallomást tenni.

A Fehér Gyűrű Henriettáért

– Tegnap a szülőkkel egyeztetve kértük a rendőrséget és a kórházat, hogy tartsák tiszteletben Pénzes Henrietta személyiségi jogait és intimszféráját. Ne áruljanak el részleteket a lány műtéteiről és állapotáról – nyilatkozta lapunknak az áldozatvédelemmel foglalkozó Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke. Kővári András elmondta, a kezdetektől támogatják a családot, hogy naponta meglátogathassák gyermeküket, ezenkívül az egyesület jogásza ingyen képviseli Henrietta és szülei érdekeit.

Hány évre ítélhetik Andrást?


– A fiam bűnös, de nem csak ő! Bemegyek hozzá és megpróbálom meggyőzni, hogy őszintén mondjon el mindent – jelentette ki az asszony, akinek fia az eddigi egyetlen gyanúsítotti vallomásában elismerte, hogy járt a helyszín közelében, de azt tagadta, hogy ő gyújtotta fel Pénzes Henriettát.

A makói fiú anyja azt mondta, fia ezért kérdezgeti, hogy hány évre ítélhetik, mert tudja, hogy nem ártatlan, „de abban én biztos vagyok, hogy mások is vele voltak". A 15 éves K. András egyébként a fentebb említett vallomásában a lány barátjára, a makói S. Norbertre utalt, azt mondta a rendőröknek, S. Norbert vitte a helyszín közelébe.

Kurainé szerint fia tudhatja, hogy ki követte el a szerinte is borzalmas bűncselekményt, de fél, emiatt nem mer beszélni.
– Elég volt! Nem nyilatkozunk! – hárította el érdeklődésünket tegnap Pénzes Sándor.

Fotó: Frank Yvette
Küzdenek Henrietta életéért


A budapesti Szent István Kórház égési osztályán három hete válságos állapotban lévő 18 éves Pénzes Henrietta édesapja azt mondta, mivel egyes kereskedelmi csatornák és néhány bulvárlap a kérésük ellenére olyan részleteket közölt lányuk állapotáról, amihez nem járultak hozzá, ezért döntöttek úgy, hogy a jövőben senkinek sem nyilatkoznak.

– A továbbiakban az áldozatvédelemmel foglalkozó Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület tájékoztatja a nyilvánosságot – tette hozzá Pénzes Sándor.

Az apa lapunknak annyit még elmondott, Henrietta állapota továbbra is kritikus, ugyanakkor nagyon bíznak abban, hogy szervezete megbirkózik azzal, amitől a legjobban tartottak: a fertőzéssel, a vérmérgezéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koreába hívják vendégtanárnak

A Makói Video- és Művészeti Műhelyt idén a csoport vezetője, Czibolya Kálmán képviselte Koreában,… Tovább olvasom