Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Ferencszállási kérdés – ingyen vagy pénzért?

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Ferencszálláson.
Ferencszálláson két független jelölt harcol a polgármesteri székért. Egyikük a faluban korábban köztisztviselőként dolgozó Zöldiné Kutas Irma, míg a másik a község jelenlegi első embere, Domokos István, aki a legfontosabb feladatnak a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését tartja. Domokos elmondta: az elmúlt négy évben utakat és járdákat újítottak fel, 18 millió forintért akadálymentesítették a kultúrházat, EU-konform játszóteret és eMagyarország pontot hoztak létre.

A falu jelenlegi vezetője folytatná az út- és járdaépítést a következő ciklusban. A kultúrházban egy új részleget alakítana ki a fiataloknak. Szerinte ezzel az intézmény a közösségi élet központjává válhatna. Domokos István fontosnak tartja a belvízelvezető rendszer kiépítését, mert – ahogy fogalmazott – a külterületen évről évre egyre nagyobb veszélyt jelent a belvíz.

Zöldiné Kutas Irma a költséghatékony gazdálkodást tartja a legfontosabbnak. Szerinte több millió forintot lehetne megspórolni azzal, ha megszüntetnék a teljes állású polgármesteri státust, és társadalmi megbízatású vezető irányítaná a falut. A nyugdíjas jelölt elmondta: ha nyerne, mindennap a hivatalban lenne, és szívesen fogadna mindenkit. Megfogadna minden olyan javaslatot, ötletet, amely által szebb, gazdagabb lenne a falu. Zöldiné egykori pénzügyi dolgozóként, szerinte, jobban kézben tartaná a község gazdálkodását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonvédők támogatják az iskolát

Már nem csupán oktatási segédanyagokkal, de most először pénzzel, százezer forinttal is támogatja a… Tovább olvasom