Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Fidesz-színekben térne vissza Sánta

Makó - Fidesz-színekben indul az októberi önkormányzati választásokon Makó rendszerváltás utáni első polgármestere, Sánta Sándor. Az egykori kisgazda politikus képviselőként a betegellátási rendszer átalakításában vállalna szerepet.
Vissza akar térni a makói közéletbe Sánta Sándor, a város rendszerváltás utáni első polgármestere. Sánta Sándor kisgazdaszínekben 1990-től négy éven át volt a Maros-parti város első embere, majd miután vereséget szenvedett a szocialista Buzás Pétertől, önkormányzati képviselő lett és maradt is három cikluson át. Civilben háziorvosként dolgozott, dolgozik. Szabadidejében képeket fest.

Visszavonulását követően többször is felröppent a hír, hogy újra politikai szerepet vállal. Legutóbb három éve volt erről szó, amikor egykori pártjának vezetője, Torgyán József Makón járt – végül mégsem vállalt szerepet a Megújuló Magyarországért Mozgalom szervezésében.

Sánta Sándor: Szükségszerű volt, hogy az FKGP eltűnjön a politikai porondról. A szerző felvétele
Sánta Sándor: Szükségszerű volt, hogy az FKGP eltűnjön a politikai porondról.
A szerző felvétele

Most nem polgármesteri ambíciói vannak: az egyik választókerület önkormányzati képviselője szeretne lenni. A Fidesz színeiben indul mandátumért, de mint hangsúlyozta, nem ennek a pártnak a tagja, hanem a vele szövetséges Nemzeti Fórumnak, és továbbra is kisgazda érzelműnek vallja magát. Ma már úgy látja, szükségszerű volt, hogy az FKGP eltűnjön a politikai porondról, a Fidesz ugyanis minden fontos kisgazdaelvet és -szándékot a magáévá tett.

Elmondta, rengeteg tapasztalata, ötlete van az egészségüggyel kapcsolatosan, és ezekkel segíteni szeretné a betegellátási rendszer átalakítását. Az ugyanis nyilvánvaló – mondta –, hogy valamit tenni kell, mert ma már nem fizetnek be annyi pénzt a társadalombiztosításba, mint régebben, amikor még nagy gyárak üzemeltek.

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. vidake 2010. augusztus 13. 16:10
  „Andrika88 tájékozattlanságod az egeket meszeli,nem volt és ma sincs olcsó önkormányzati bérlakás,ezért cigány honfitársaink sem kaphattak.A mesét a Buzás féle párt emberei kitalálták és sunyi módon hiresztelték,majd hitvány emberek elhitték.Az általad emlegetett bizonyítékok egyszerűen nincsennek ez merő hazugság amit írsz.Az a három napmulvai műtét nagy kamu.Mindenki tudja,hogy a körzeti orvos beutalót ad szakrendelésre és megy minden a maga útján.A diplpmád pedigg az ecseriről való, lehet venni ötszázért, már adnak.Kérlek csak olyat írj,ami a valóságnak megfelel.Csak mindég a tiszta igazat.”
 • 80. mackósajt 2010. augusztus 10. 11:21
  „Sánta úr, ha megdob egy ücsivel én magára szavazok!”
 • 79. Adrika88 2010. augusztus 04. 20:38
  „Nem kimondott telepítésről volt szó hanem arról hogy "önkormányzati"lakásokat adtak ki nagyon (túl) olcsón!!! És így borult honvéd sötétségbe! Járj már utána bakker!Levéltár régi újságcikkek ha akarod szívesen el is kísérlek!”
 • 78. SAP 2010. augusztus 04. 18:40
  „Hát az eszem megáll emberek! 1990 és 1994 között semilyen népességet nem telepítettek be Makóra, el ne higyjétek. Ennél nagyobb állatságot még nem hallottam, de aki írta az is tudja, hogy nem igaz, de ha egyszer bedobja, aztán az Isten se győzi meg az embereket arról, hogy ez nem igaz. EZ NEM IGAZ!”
 • 77. xdxd 2010. augusztus 04. 18:14
  „Adrika88
  100%-g igazad van.Nézetek már utána,hogyan alakította Makó lakosságának arányát! Sok színes egyéniséggel bővültünk! Köszönjük”
 • 76. Adrika88 2010. augusztus 04. 13:30
  „Vidake ez a tapasztalatom! Végülis a torkomban lévő cisztára mondta, hogy nincs nagy baj! Annyira nem volt hogy 3 nap múlva szegedean azonnal műteni kellett!
  És Honvéd ki miatt olyan amilyen? Aki betelapítette a romákat! Kitalálod ki volt az? Vagy segítsek benne????
  Mellesleg Diplomás vagyok!”
 • 75. vidake 2010. augusztus 04. 10:15
  „Andrika88te az életben buktál meg .Gondolom meg van a 6 elemid mikor így kinyilatkoztatsz,ha nincs levelezőn még pótolhatod.”
 • 74. Filctoll 2010. augusztus 04. 10:14
  „Ugye ez vicc?”
 • 73. Adrika88 2010. augusztus 04. 00:36
  „Ez az ember már minden elképzelhető módon megbukott!!!!Orvosként!!!Polgármesterként! Hova a fenébe kapaszkodik méééég??????”
 • 72. Lokálpatrióta 2010. augusztus 03. 10:03
  „Búzás arra vár, hogy a harmadik jelölt villantson, hogy indul és másnap ő is kiáll a nagyközönség elé. Amíg csak Andrea van megjelölve jelöltnek, addig nem ugrál, mert 1/1-be nincs esélye megverni. Kell neki még minimum egy ellenjelölt. Remélem a nevető harmadik fogja lenyomni ezt a két nem túl alkalmas jelöltet:-) A hozzászólásokról meg csak annyit, hogy mind a jobb, mind a bal oldalról itt vannak a "fizetett" megmondóemberek, akiknek fényezni kell a két sületlent, illetve itt vannak a cikkírók, hogy a kényelmetlen hozzászólásokat töröljék. Ez ilyen, ezen változtatni nem tudunk, nekünk egyszerű fórumozóknak ezt meg kell tanulnunk a helyén kezelni és a lényeget leszűrni...”
 • 71. DrBalogh 2010. augusztus 01. 22:03
  „Azért amit a Tony gyerek írt nem hagy nyugodni! Buzás olyan magabiztosan nyilatkozott tegnap is, mint aki 100% biztos hogy ő marad a polgármester! Lehet tényleg van valami titkos megállapodás amire Tony mester is utalt?????!!!!! Kezd nekem is gyanús lenni, még egy ellenzéki hozzászólást se olvastam itt!”
 • 70. vidake 2010. augusztus 01. 20:44
  „A pályázati pénzek felhasználásának szabályait már az ovodások is tudják,azonban itt nem erről van szó.Ha a suzsterek a kaptafánál maradtak volna akkor Makó tanácselnöke és PB.elsőtitkára soha nem írta volna be magát a makói történelembe.Ami pedig Sánta doktor urat illeti az egyedüli igazán nemzeti érzelmű és bizonyítottan Makó-i emberek érdekében dolgozó politikus is.Azt a tévhitet,hogy Makóra betelepített volna bárkit egy idióta találta ki és az un.szatyorrádió útján szórta a hűlyeségeit,ami a szocik között a suttogópropaganda utján terjedt hatásosan,mert sok tudatlan elhitte.Biztosan ismerik a Zámoly-i ügyet,ahol egy izraeli egyetemi oktatónő finanszírozta a Franciaországban történő betelepülésüket.Ismerik az ügy folytatását is biztos.Nagyon jó lenne,ha Sánta félék lennének a képviselőtestületben,mert ez a a három -négy emberöltőnyi adósság nem terhelné a várost.Biztos az uj testület felfogja tárni ezt a megamániás gondolkodási módból eredő hiánnyosságokat.”
 • 69. ekrege1 2010. augusztus 01. 13:04
  „Egy embert leginkább a közvetlen környezete tud megítélni. Sokan vannak azok akik szeretik és tisztelik Sánta doktort. Övé a város második legnagyobb körzete, ami konkrétum, és talán mond valamit. Mi betegek nap mint nap tapasztaljuk, hogy a kötelező ellátáson felül törődik a betegekkel, beleértve a szociális problémákat is. Ha valaki a képességeit kérdőjelezné meg, annak azt javaslom, nézzen utána az életútjának, honnan és hogyan jutott hova.”
 • 68. SAP 2010. július 30. 18:07
  „Nem értem, hol élnek emberek: mindenki tudja, hogy Mágoriné lesz a polg.mest.jelölt. Előbb tájékozódni kéne, aztán irogatni, kicsihuszár! Ami meg Sántát illeti, aki figyelt a politikára az elmúlt években, az látta, hogy nem ő lovagolt meg pártokat vagy szeleket, hanem épp fordítva, ő hozta a szavazatokat - amellett, hogy amikor egyéniben indult, mindig bejutott. Én nem értek a politikához, de szerintem tök egyértelmű, hogy a fidesznek kell Sánta, hogy hozza a szavazatokat! Ennyi. Nem több. A többi süket duma!”
 • 67. Nursee 2010. július 30. 16:15
  „Mit beszélnek Pártról,hiszen Sánta doktor soha nem listáról, hanem egyéniben került a testületbe.
  Volt,hogy nem is pártszínekben.De nemcsak,hogy jobb oldali volt,hanem mindig fel vállalta a harcot az ilyen seggfejek ellen.”
 • 66. KamuNeni 2010. július 30. 15:20
  „Terne?? vagy ter??? Egesz mast jelentenek!!!!”
 • 65. Ungarn 2010. július 30. 15:02
  „Tisztelt urak és hölgyek!

  Sokszor,sokféleképpen olvastam már a pályázati pénzek minősítését.Egy dolgot viszont nem árt tisztázni.Az Unio nem bármire adja a pénzt,hanem célzottan,amiből az következik,hogy nem költhetnek belőle másra.Vannak kiírások,amikre pályázhat az önkormányzat és ez nem mindig egyezik az egyszerű polgárok elképzeléseivel.

  Továbbá,aki Sánta urat magasztalja szakmai szempontból,annak csak egy mondatom van: Suszter maradjon a kaptafánál!”
 • 64. Tony_Soprano 2010. július 30. 14:52
  „FINESZ-es járj utána ezért kapod a fizetést, bár kétlem valamit megtudnál, meg leírhatnál, de te milyen feledékeny vagy ezt már egy párszor írtam neked, amiket én tudok azok nagy dolgok!:) Beleütnéd az orrod holnap nem lenne állásod! Informálódj, mozogj olyan körökben, vesztegess meg embereket információért, és máris előrébb vagy, tudnám neked azt is ajánlani hogy mond az illetőnek hogy megszellőzteted amit róla tudsz, de sajnos te senkiről nem tudsz semmit!!!!!:):):):)”
 • 63. nagyoszi 2010. július 30. 14:39
  „vidake!
  Sajnállak Téged! Írásodból kiderül, hogy sem velem, sem még sokan másokkal nem énekelsz egy zsoltárból.
  Nem is kell, hiszen egészséges vitáskról lehetne szó, eltérő véleményeket is lehetne normálisan közölni, de a Te szavaidat még a MTA tegjai (akikre állandóan hivatkozol, csak nem értem miért), is nehezen értelmeznék. Fényezd csak tovább azt cezaromániást, aki az MSZMP gyűléseken a 70-es években bólogató jános volt, pedig azok akkor nem kellettek. Biztosan mostanra érett meg szegény, mert eddig nem találta helyét. Arra azért kíváncsi lennék, ha 4 év múlva, - isten őrizz- a jopbbik lenne a nyerő, kitól gyűjtené be voksokat, mert akkor az őt támogató réteg ellen kellene lépni.”
 • 62. vidake 2010. július 30. 13:27
  „Kedves nagyoszi akikkel én beszélek mély undorral gondol arra a renszerre,amit te a csillagok közzé emelsz.Mondják a te félédnek azért volt jó mert a konyak fogyasztását is választott képviselői útján gyakorolta és élvezhette és nem helikopterről vadásztak és a kommunista jaj bocs.szocialista rinocéroszok csekéj nyugdijból panelba laknak.Ird le ki az és a MTA kutatócsoportja mint hungaricumot levédeti,mer olyan nincs.A te féléd gondolataival a tervezett III.világháború éjszakai bombázása kapcsán sötétiteni lehetett volna,persza polgarvédelmi célból.Sánta doktorról csak annyit ő egy élet munkájával bizonyított kiválóan és nincs joga senkinek ezt kétségbe vonni. Ha van Makón még egy ilyen ember szólj és szintén a MTA kutatócsoportját hívom ki mint makói csoda kihirdetésére.Te mivel bízonyítottál?”
81 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi panasz a makói kórház ellen

Bepanaszolta az Egészségbiztosítási Felügyeletnél és az OEP-nél a makói kórházat egy háziorvos, miután az intézmény úgy döntött, kevesebb beutalt beteget fogad laborvizsgálatra. Tovább olvasom