Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP felé lejt a járda Makón

A makói önkormányzat ellenzéki képviselői állítják: az ő körzetükben kevesebb járda épülhet, mint azokban, amelyeket MSZP-s vagy PSZM-es politikus képvisel. A polgármester úgy véli: hiba politikai ügyet kerekíteni egy szakmai kérdésből.
– Politikai háttere van annak a döntésnek, aminek eredményeként most is meghatározta a városvezetés: melyik képviselő mekkora járdaszakaszt építhet a körzetében – panaszolta lapunknak Kovács Sándor makói fideszes önkormányzati képviselő. – A 2007-re meghatározott gyalogútépítések többségét a polgármesteri többség képviselőinek körzetében valósítják meg, és ezeken a helyeken külön-külön is lényegesen több járda épülhet, mint az ellenzékiekhez tartozó utcákban. Nagyon felháborító, hogy így kezelik ezt az ügyet, hiszen például én is erre a célra szántam a képviselői alapomat. A nagyon rossz állapotú, belvárosi utcákon ugyanis jóval többen járnak, mint a most kiemelten fejlesztett külvárosi szakaszokon. Az én körzetemre csak 180 négyzetméternyi felület jutott, míg több, külső városrész képviselője is 300-nál több négyzetmétert burkoltathat le.

A problémát több, érintett politikus is jelezte. Arra hívták fel a figyelmet, hogy 2007-ben kilenc, polgármestert támogató, és összesen három ellenzéki képviselő építhet gyalogutat a körzetében. Az MSZP-s képviselők közül Baranyi Sándor körzetében 372, Varga Zoltánéban 360, Nagy Lajoséban 312 négyzetméternyi épülhet meg, míg Kovács Sándor 180, a szintén fideszes Orosné Spák Hedvig 168, Gilicze János pedig 138 négyzetméternyi járda megépítésére kapott lehetőséget.

Mágori Józsefné ezzel kapcsolatban elmondta: a polgármesteri többségnek konkrét politikai célja van ezzel a szabályozással. Az ellenzékiek szerint ciklusok óta jellemző, hogy a jobboldali képviselők lényegesen kevesebb járdát építhetnek, mint az MSZP vagy a PSZM delegáltjai. Úgy véli: a döntéshozók ezzel akarják rávenni a választópolgárokat, hogy ne a Fidesz, vagy a Jobb Makóért jelöltjeire szavazzanak, hiszen ha így tesznek, a környék utcáiban jóval kevesebb gyalogút épül, mint például a szocialista képviselők körzetében.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen is felvetődött vitában Buzás Péter polgármester utalt rá: hiba politikai ügyet kerekíteni ebből a kérdésből. Hiszen a jelzett keretszámokat a fejlesztések szükségszerűségének megfelelően határozzák meg. Kiemelte: nincs konkrét kapcsolat a megvalósítható járdaszakasz felületének nagysága és az érintett képviselő politikai meggyőződése között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védik az makó-újvárosi plébániát

A makó-újvárosi katolikus templomot és a plébániaépületet is védetté nyilváníttatná Varga Attila… Tovább olvasom