Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Fizioterápiás részleg reumás betegeknek a makói kórházban

Egy mozgásszervi-ortopédiai centrum létrehozásának első lépéseként fizioterápiás részleget alakítottak ki a makói kórházban, ahová már most is sokszoros a túljelentkezés.
Már most foglaltak a betegágyak. Fotó: Schmidt Andrea
A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet belgyógyászati osztályán – első lépésként – egy kórtermet és egy kezelőt különítettek el ezen a héten a reumatológiai panaszokkal bent fekvő betegek számára, de az intézmény célja, hogy néhány hónapon belül egy húszágyas központ, végül pedig egy ortopédiai-mozgásszervi centrum létesülhessen Makón. A kezelőben a legmodernebb eszközök segítségével gyógyulhatnak a betegek, és egyelőre még csak négy ágy áll rendelkezésre a reumatológiai problémáktól szenvedők számára, de máris igény lenne ennek a többszörösére is.

– Szeretnénk, ha a betegeink kezelését a makói fürdő mozgásszervi panaszokra elismerten jó hatással lévő gyógyiszapjával is kiegészíthetnénk. Így elképzelhető, hogy hazánk neves fürdőhelyeihez hasonlóan a gyógyturizmust is támogathatnánk a szakszerű orvosi ellátással – foglalta össze Bakos Gáborné, a kórház orvosigazgatója, aki hozzátette: már átadása előtt nagyon sokan jelentkeztek a bennfekvési lehetőséget biztosító kezelésekre.

– Nagy segítséget jelent az új részleg a Makó környéki falvakban élő betegek számára – fűzte hozzá Széll Sára, a kórház reumatológus főorvosa. – Az ambuláns kezelésekhez ugyanis sokat kell utazniuk, így azonban egyetlen, tíznapos „turnus" alatt sokkal hatékonyabb lehet a gyógyulásuk, mint egyébként a több hónapos kezelések után.

A fizioterápiás központ egyébként az új épületben helyezkedik el, külön vizesblokk tartozik a négy ágyhoz, ez nagy segítséget jelent a többnyire mozgásszervi fájdalmakkal küzdő betegeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszezer kandalló az idén

Két éven belül teljes gyártókapacitását szeretné a város peremére telepíteni a minőségi kandallóiról… Tovább olvasom