Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Földeákon csendes kampányt várnak

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk, helyi politikusok segítségével, ezúttal Földeákon.
Újra vállalná a földeáki önkormányzat vezetését Vass Imre, a község jelenlegi polgármestere, aki szerint reális célokat fogalmaztak meg 2002-ben, ezek nagy részét sikerült is teljesítenie az apparátusnak. A korábbi ciklusok időszakához hasonlóan nyugodt, kiegyensúlyozott kampányra számít a polgármester.

– Az elmúlt négy évben megvalósított célok közül mindenekelőtt az intézményfelújításokat említem, de fontos, hogy elinduljon a szennyvízberuházás, amelyhez uniós forrásokat szereztünk. A csatornázás véghezvitelét tartom a következő ciklus egyik legfontosabb feladatának. A tervek között szerepel egy ötszáz gyermek befogadására alkalmas sportcsarnok rekonstrukciója is, ezzel méltó közösségi teret is kapna a község, ahol a jelesebb ünnepeinken, nagyobb rendezvényeinken összegyűlhet a falu – sorolta Vass Imre.

Úgy tervezik, hogy egy nemrég megvásárolt épületben lesz helye a könyvtárnak, itt működik majd az információs pont. Új, praktikusabb épületbe kerülhetnének a főtér pavilonjainak vállalkozói is. Vass Imre az utóbbi évek változásairól szólva megemlítette, hogy egyre több gyerek születik, ez a hat évvel ezelőtti mélyponthoz képest komoly fejlődés, és így biztos fönnmaradhatnak az oktatási intézmények.

Egyelőre nem döntötte el, hogy jelölteti-e magát polgármesternek Mezőfi János, aki több, korábbi önkormányzati választáson is ringbe szállt a posztért. Az biztos, hogy képviselőként továbbra is dolgozni szeretne a faluért, ily módon biztos, hogy résztvevője lesz majd a helyhatósági választási kampánynak.

– Sok mindent lehetne másképp csinálni, de most még nem vagyok benne biztos, hogy tudnám vállalni ezt a posztot. Várok még néhány hetet, míg a végső döntést meghozom – summázta Mezőfi János.
Versenybe száll a polgármesteri tisztségért Szecskó Lajos, a település ismert vállalkozója is. Lapunk kérdésére elmondta, elsősorban függetlenként indul, az, hogy milyen támogatással, még nem publikus információ. Készül a program, és ahogy véget ér a nyaralások időszaka, a nyilvánosság elé lép elképzeléseivel Földeákon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromezren a makói fesztiválon

Két nap alatt közel háromezren szórakoztak a makói termál- és gyógyfürdő fesztiválján a hét végén. A… Tovább olvasom