Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fólia alatt él egy makói család

Pár perc alatt felemésztették a lángok egy makói családi ház tetőszerkezetét. Most a ház nagy részét csak fólia védi az időjárás viszontagságaitól, ahol Fekete Csilla él két gyermekével és édesanyjával.
A Tulipán utcai ház nagy részét most csak fólia védi az esőtől. Fekete Csillának többen segítséget ajánlottak fel. Fotó: Illyés Szabolcs
A makói Fekete Csilla két kisgyermekével és édesanyjával él Makón a Tulipán utcai házban. Pár napja kigyulladt a házuk teteje. Szerencsére a család nem tartózkodott otthon. Noha a szomszédok és a tűzoltók pár perc alatt megfékezték a lángokat, az épület tetőszerkezetének nagy része leégett.

– Éppen az iskolai tanévnyitón voltunk mindkét iskolás gyerekemmel, amikor édesanyám futva jött: ég a házunk. A kertvárosi általános iskola alig pár száz lépésre van tőlünk, ám mire hazaértünk, már csak a romokat találtuk. A tűz a hátsó melléképületek felől terjedt az utcafronton álló lakóépület felé, és csak találgathatjuk, hogy mi lehetett a gyulladás oka. A szakemberek szerint elektromos zárlat okozhatta a bajt, ami furcsa, hiszen a hátsó épületben gyakorlatilag nincs áram – foglalta össze a történteket Fekete Csilla. A makói nő elmondta: a szomszédok azzal fogadták, hogy döbbenetesen gyorsan terjedt a tűz.

A Vöröskereszt 30 ezer forintja

Kisebb összeggel, harmincezer forinttal segítette ki átmenetileg a bajba jutott makói családot a Vöröskereszt megyei szervezete – tudtuk meg Pádár Lászlónétól, a szervezet megyei vezetőjétől.

Az édesanya keresetéből és a nagymama nyugdíjából élő családnak számot kellett vetnie a kár nagyságával. Hamar kiderült: annak ellenére, hogy a cserepek jó darabon még most is a léceken vannak, gyakorlatilag az egész tetőt cserélni kell. Amikor a legelemibb védelmet biztosító fóliát ráhúzták a gerendákra, kifordult a szög az elszenesedett fából – így most ez is csak átmeneti védekezést jelenthet. Az önkormányzat szakértőjének segítségével szembesülniük kellett azzal, hogy az új tető csaknem 900 ezer forintba kerül, ha ezt nem építtetik meg, költözniük kell.

– Személyesen is megkeresett Fekete Csilla, ami után úgy döntöttünk, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel 130 ezer forinttal tudjuk segíteni a családot, méghozzá úgy, hogy nyilvánosan gyűjtést szervezünk megsegítésükre. Ezt az összeget pedig egy nyilvános bankszámlán helyezzük el, ehhez járulhat hozzá mindenki, aki segíteni szeretne a családon – mondta el az esettel kapcsolatban Buzás Péter polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékoszlopot avattak Igáson

Emlékoszlopot avattak tegnap a napjainkra lényegében elnéptelenedett település, Igás egykori… Tovább olvasom