Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Forgalmas helyen is maradtak politikai plakátok Makón

A határidő lassan két hónapja lejárt, a közterület-felügyelők ellenőriznek, mi mégis találtunk kinn felejtett választási plakátokat Makón. Martonosi György és Siket István megígérte: napokon belül leszedik a hirdetményeiket. Utóbbi azt mondja, megbízott valakit a takarítással, ám az illető felvette a pénzt, és eltűnt.
Siket István plakátját a kiszombori körforgalomnál láttuk és örökítettük meg. Fotó: Illyés Szabolcs
Bár a határidő már közel másfél hónapja lejárt, még mindig lehet elfelejtett választási plakátokra bukkanni Makó-szerte. Kalászné Slajhó Edit, a vásárhelyi önkormányzat hatósági osztályának helyettes vezetője elmondta: néhány esetben figyelmeztették az érintetteket, de a plakáttakarítás elmulasztása nem tendenciózus jelenség, így egyelőre senki ellen sem kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

– Pedig a nagyobb pártok szinte kampányszerűen takarították a hirdetményeket – mondta a helyettes vezető. – Közterület-felügyelőink folyamatosan ellenőrzik a várost, és jelzik, ha fennmaradt hirdetményre bukkannak. Reméljük, néhány napon belül valóban hírmondó sem marad belőlük Makón.

Az utcán felejtett plakátok közül a legszembetűnőbbek a kiszombori körforgalom irányjelző tábláinak fonákján sorjázó SZDSZ-es hirdetések: Siket István mellett érvelnek. A széljárás ugyan a Szeged felől érkezők számára csaknem teljesen lepusztította a ragaszokat, de Kiszombor irányából egészen jó állapotúnak tűnnek a portrék.

– Azért maradt kint néhány plakát, mert az a férfi, akit megbíztam a takarítással, lelépett a pénzzel, és semmit sem csinált. Ám nem hagyom annyiban a dolgot, már szervezem, hogy ma, vagy legkésőbb holnap megtisztítom a körforgalom tábláit – mondta lapunknak a jelenlegi alpolgármester.

A Kossuth utcán a városközpont felé haladó, jó szemű autós, kerékpáros számára szembeötlő a fideszes Martonosi György megfakult plakátja. A legtöbb lámpaoszlop törzséről láthatóan eltávolították, amit a ragasztó engedett, ám ez az árva példány megszegi a szabályt.

– Egy hatfős brigáddal nyakunkba vettük a várost, hogy a határidőre megtisztítsuk a hirdetőket a plakátoktól, de elképzelhető, hogy néhány kósza példány kint maradt, ezt is lakossági bejelentésnek veszem, és amint tudjuk, máris eltüntetjük, hiszen nem célunk, hogy egy is az utcán maradjon – mondta Martonosi.

MSZP-s plakátra is vadásztunk, de a nagyobb útvonalakon eddig egyre sem bukkantunk – ennek Molnár László városi pártelnök szerint az lehet az oka, hogy egy harmincfős csapattal már a határidőre szisztematikusan átfésülték nemcsak Makót, hanem a kistérséget is, és minden ragaszt, amiről csak tudtak, eltüntettek.

A kinn maradt plakátok egy része egyébként akár még aktuális is lehet: Siket István alpolgármester képviselőjelöltként várhatóan ősszel ismét megméreti magát, míg Martonosi még nem döntötte el, indul-e az önkormányzati választásokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utasok szerint a vonat jobb az autóbusznál

December 12-én megszűnik a vasúti közlekedés a Makó–Hódmezővásárhely és a… Tovább olvasom