Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Forgalmi vészhelyzet a makói Lidlnél

Makó - Már a város honlapjára is fölkerült, hogy nemcsak szabálytalan, de balesetveszélyes is, ha valaki Szeged felől, a hídról lehajtva mindjárt a bejárónál, bal kanyarral közelíti meg a makói Lidl Áruházat. A rendőrök remélik, hogy a hamarosan ide kerülő sebességmérő és a helyes irányt mutató tábla ezt a problémát is megoldja.
A makói Lidl Áruház megközelítése Szeged felől szabályosan csak úgy lehetséges, ha továbbhajtunk a Kölcsey utcáig, ahol balra fordulva az áruház parkolójához juthatunk – figyelmeztet a makói önkormányzat honlapja (www.mako.hu).

Mint a figyelemfelkeltő közlemény fogalmaz, ez némileg hosszabb, de sokkal biztonságosabb út, mintha a Maros-híd után közvetlenül balra fordulnának a megyeszékhely irányából érkezők az amúgy is balesetveszélyes 43-as főútvonalon. A gond különösen azért súlyos, mert a Maros-hídról érkező járművek, lévén szó lejtős útszakaszról, eleve nagy sebességgel érkeznek erre a részre. A nagyáruház előtti forgalmi vészhelyzet legutóbb már a képviselő-testület ülésén is szóba került.

Hiába a balra kanyarodást tiltó tábla, sokan mégis veszélyes helyzetet teremtenek Fotó: Miskolczi Róbert

A probléma csakugyan komoly, nem véletlenül került fel a város honlapjára – mondta el lapunknak a Makói Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője, Neparáczki László őrnagy. Baleset ugyan az utóbbi időben nem történt a két évvel ezelőtt megnyílt áruház mellett, ugyanakkor tény: aki Szeged felől érkezve a Szegedi utcai kapunál szeretne az áruház felé behajtani, megszegi a szabályokat, hiszen itt záróvonal van. Emiatt gyakran sújtják helyszíni bírsággal az autósokat, mi több, feljelentést is tettek már a rendőrök.

Neparáczki László szerint az itteni forgalmi helyzet nem bonyolult – egyszerűen be kellene tartani a szabályokat. Hozzátette: a közelben rövidesen sebességmérő táblákat állítanak fel, amitől egyrészt azt remélik, hogy a forgalom eleve lassúbb, ezáltal biztonságosabb lesz. Emellett az áruház szabályos megközelítési módjára figyelmeztető táblák kihelyezését is tervezik.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérét ölte meg Sándor

Kiszombor - Egyik fivérét megölte, a másikat pedig megsebesítette egy szóváltás után Kiszomboron,… Tovább olvasom