Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Fúvósok a Hagymaházban

Fúvószenekari karnagyok nemzetközi szakmai találkozójának adott otthont a hét végén Makó. A rangos szimpózium keretében nagy érdeklődéssel kísért koncerteket is rendeztek a Hagymaházban – szám szerint ötöt.
A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Kara és a makói Magán Zene- és Művészeti Iskola idén harmadik alkalommal rendezte meg nemzetközi kurzusát a Közép-Európai Fúvószenei Szövetséghez tartozó karnagyok számára – ezúttal, újdonságként teljes egészében Makón. Mint a főszervezőtől, Csikota Józseftől megtudtuk, a találkozóra kétszázötven fiatal muzsikus és huszonkét szakember jött el; utóbbiak Lengyelországból, Romániából és Szerbia-Montenegróból is.

Az előadásokat a magyar származású, de a floridai egyetemen oktató Marosi László, valamint Dohos László, a fúvósszövetség elnöke és Dubrovai László érdemes művész tartotta meg a Pulitzer-kollégium épületében, míg a koncertekre a Hagymaházban került sor.

A szegedi egyetemen is oktató Csikota József lapunknak elmondta: a találkozó azért nagyon fontos, mert a különböző országokból érkező résztvevőknek módjuk van tanulni egymástól, fejlődhetnek szakmailag. A közönség persze a koncerteknek örült a legjobban, amiből ötöt rendeztek a Hagymaházban – a hangversenyekre összesen közel ezren voltak kíváncsiak a két nap alatt. Csikota József úgy látja, a fúvószene manapság népszerű műfaj Makón, de a világon másutt is: könnyen befogadható, a modern és a klasszikus zene rajongóinak is élményt nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők Makón és Csanádpalotán

Tizenhárom határsértőt fogtak el a minap a kiszombori és a nagylaki határőrök. Az egyik csoportot… Tovább olvasom