Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Gálffi László kap jövőre Páger-gyűrűt

Gálffi László lesz a makói Páger-díj következő, sorrendben 16. kitüntetettje - döntött a szakmai kuratórium javaslata alapján tegnap a makói képviselő-testület.
Gálffi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek adja át februárban Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet az idei Páger-emlékgyűrűt. Ez Téni bácsi kedves arany pecsétgyűrűjének mása, amelyet a leszármazottak hozzájárulásával készíttet el minden évben a város. Az évek során rangot, hírnevet szerzett díjat bő egy évtizede alapította az önkormányzat azért, hogy kifejezze tiszteletét a makói születésű Páger Antal iránt. A díjazott személyéről most is szakmai kuratórium döntött, majd erre tegnapi ülésén adta áldását a képviselő-testület.

Gálffi Lászlót a Színházi Adattár tanúsága szerint eddig 94 színházi bemutatóban láthatta a közönség, de nevéhez fűződik 31 tévéfilm és ugyanennyi játékfilm is, például a Redl ezredes és A napfény íze. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után, 1975-ben a Vígszínházhoz szerződött, ahol a kor több nagynevű művésze mellett Páger Antallal is együtt dolgozott. 1999-től szabadúszó színész lett, 2004-től pedig az Örkény Színház tagja. Rendezőként ugyancsak ismert, 2010-ig oktatott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A Páger-társulat eddigi tagjai
2002 óta sorrendben Halász Judit, Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Rudolf Péter, Kútvölgyi Erzsébet, Cserhalmi György, Gáspár Sándor, Csuja Imre, tavaly pedig Eszenyi Enikő kapta meg a pecsétgyűrűt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói képviselőket a kórház is érdekelte - Célkeresztben a bérunió

A Jobbik béruniós aláírásgyűjtése körül kerekedett a tegnapi testületi ülésen a legnagyobb vita - de… Tovább olvasom