Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gráf József a makói hagymáról

A makói Zöldségcentrum Kft. Rákosi úti telepét látogatta meg, majd agrárfórumot tartott a Hagymaházban tegnap Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Lapunknak elmondta: a makói hagyma hamarosan felkerül a magyar unikumtermékek listájára, és ennek kapcsán nemzetközi piacra jutását az eddiginél is hatékonyabban menedzselik majd.
Gráf József makói fórumán támogatást ígért a gazdaszövetkezeteknek. Fotó: Karnok Csaba
Gráf József egyetért a makói MSZP-s parlamenti képviselőjelölttel, Buzás Péterrel abban, hogy erősíteni kell a gazdák önszerveződését. A zöldség- és gyümölcstermesztésben nincs más út – mondta el lapunknak az agrárminiszter makói fóruma előtt, amelyre a szocialista képviselőjelölt hívta meg. Mint fogalmazott, szakmai szempontból kifogástalan és nagy mennyiségű árut nem lehet másként előállítani, e nélkül pedig a termelők nem tudják a már régóta szervezett kereskedőkkel szemben érdekeiket érvényesíteni. Úgy látja, a speciális profilú önszerveződéseket nem számítva egy-két gazdaszövetkezetnek van létjogosultsága egy akkora térségben, mint a makói. A jövőben ezeket elsősorban az infrastruktúra kialakításában, illetve megerősítésében fogják támogatni. Segítenek például hűtőházak, tárolók építésében, kamionok vásárlásában, amelyekkel az árut szállítani lehet – akár külföldre is.

A miniszter emellett még egy jó hírt mondott a makói gazdáknak: hamarosan elkészül a magyar unikumtermékek listája, amelyre a makói hagyma is felkerül, méghozzá előkelő helyen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nemzetközi piacra jutását az eddiginél is hatékonyabban menedzselik majd, mondta Gráf József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradnak Makón a fecskefészkek

A képviselő-testület döntése értelmében a makói önkormányzat nem hajtja végre azt a hatósági… Tovább olvasom