Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Gregor Mozarttal válaszolt a fenyegetésre

Gregor József és barátai operaestjével kezdődött szombaton a Makói Muzsika koncertsorozata. A rendezvényt a betegségéből felépült Buzás Péter polgármester nyitotta meg, az első dalban Gregor szombati halálos fenyegetésére válaszolt.
Gregor József Váradi Zitával énekelt a Hagymaház színpadán, zongorán Harazdy Miklós kísérte a művészeket Fotó: Farkas Attila
Több mint két és fél ezer néző volt kíváncsi szombat este a Makói Muzsika első előadására, amit a szervezők a komolyzenének szenteltek: Gregor József Váradi Zita operaénekesnővel együtt, Harazdy Miklós zongorakísérete mellett operaáriákat, komolyzenei darabokat és bordalokat adott elő. A koncertet megelőző percekben a lapunk által is támogatott programsorozat közönségét és fellépőit Buzás Péter polgármester köszöntötte, aki hosszan tartó betegségéből felgyógyulva hónapok óta először lépett a makóiak elé. Köszöntőjében utalt műtéteire, makói és szegedi kezelésére is, ám mindenekelőtt kiemelte: Makó önkormányzata elkötelezett az igényes szórakozás iránt. Ezt jelzi, hogy a testület csaknem tízmillió forintot különített el az egész héten át tartó koncertsorozatra.

– Amikor legutóbb hazaértem szegedi lakásomba, a rögzítőmön a következő üzenet fogadott: Dögölj meg Makón! Ezért szeretném Mozart Varázsfuvolájának hitről és megtisztulásról szóló áriájával kezdeni a mai előadást – mondta az est elején Gregor József, miután megszavaztatta a közönséggel, hogy tekintettel a nagy melegre, művésztársával együtt levehesse zakóját – a nézők viharos tapssal voksoltak. Az előadást csak a kezdődő vihar előszele – és egy mentő szirénája – zavarta meg kissé, de a művészek gyorsan összeszedték a színpadon szétfújt partitúrákat. Az országszerte számos szabadtéri rendezvényt meghiúsító esti vihar végül megkímélte a makói koncertet.

Mozart Figarójának és Verdi Simone Boccanegrájának áriájával folytatódott az előadás, Gregor és Váradi Zita, az Állami Operaház előadóművésze felváltva énekelte a műveket. Rossini híres macskaduettjét és Dvorák Égi szent békéjét természetesen kettesben adták elő. Magyar szerzeményekből sem volt hiány: Bartók népdalai és a vidám bordalok mellett Ránki György Pomádé király új ruhája című operájának áriája is elhangzott. A közönség nem fukarkodott az elismeréssel, az előadás végén tízperces tapsviharral köszönte meg a közel egyórás koncertet.

– Szerintem nagy igény van Makón is a színvonalas szórakozásra, komolyzenére, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ilyen sokan eljöttek erre az estre – fogalmazott a makói Bereczki Pálné, aki barátaival együtt látogatott el a koncertre.

– Nagyon tetszett az előadás. Az egyik kedvencem Gregor József, akinek számos előadását láttam már a televízióban. Élőben még egyetlen koncertjére sem jutottam el, ez volt az első, de remélem, nem az utolsó – fogalmazott a szintén makói Gecsei Lajosné, aki úgy véli: ebben a városban is nagy szükség van az igényes koncertekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új betegellátási rendszer Makón

A kormány stabilizációs programja miatt a makói kórháznak 50 millió 800 ezer forint veszteséggel… Tovább olvasom