Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyermeket várt az autóbaleset áldozata

Gyermeket várt az a csanádpalotai fiatal asszony, aki a tegnap reggeli, Makó és Csanádpalota között történt balesetben elhunyt: egy őz ugrott a kocsijuk elé, és fának ütköztek. A járművet határőr férje vezette, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A csanádpalotaiakat lesújtotta Juhászék tragédiájának híre.
Gyermeket várt az a csanádpalotai fiatal asszony, aki a tegnap reggeli, Makó és Csanádpalota között történt balesetben elhunyt: egy őz ugrott a kocsijuk elé, és fának ütköztek. A járművet határőr férje vezette, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A csanádpalotaiakat lesújtotta Juhászék tragédiájának híre. A polgármester is megdöbbent: korábban többször szóvá tette, hogy ilyen esetben mennyire kiszolgáltatottak az autósok, a kártérítés jogi háttere is rendezetlen, és ez ellen tenni kellene.

A Seat típusú autó, melyben egy házaspár ült, Csanádpalota irányából Makó felé tartott kora reggel. Útközben, a Csorgó nevű csatorna hídjánál több őz is átszaladt az úton. A Seat elé is ugrott egy, és a kocsi nem bírta elkerülni az ütközést, elütötte az állatot. A vezető közben elrántotta a kormányt, az autó lefutott az úttestről, majd az árkon áthaladva végül egy útszéli fának ütközött.

A kocsiban ülő asszony a becsapódáskor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták stabilizálni állapotát, a helyszínen életét vesztette – így sajnos a mentőhelikopter is hiába érkezett a helyszínre. A baleset során a vezető is súlyos sérüléseket szenvedett.

A sofőrt Juhász Jánosnak hívják, és határőrként dolgozik Nagylakon. A csanádpalotaiakat nagyon megdöbbentette a tragédia, azért is, mert a házaspárnak egy kislánya van, és most várták volna a következő babát.
Amikor felhívtuk a hírrel Kovács Sándor csanádpalotai polgármestert, döbbenten hallgatott. Nem volt otthon, már korán reggel Budapestre utazott, így tőlünk tudta meg, hogyan járt a Juhász család. A súlyosan sérült Juhász János a polgármester fiával járt egy osztályba korábban.

– Az én fiam autója elé is kiugrott egy őz régen, őt nem érte komolyabb baj, de a vizsgálat azzal zárult, hogy nem felelős érte senki – mondta a polgármester. – Én azóta többször is szóvá tettem – legutóbb, még alpolgármesterként, a képviselő-testület ülésén –, hogy az ilyen balesetek ügyében a felelősség megállapításának jogi háttere tisztázatlan, és ez ellen tenni kellene valamit.

A polgármester azt mondta, az önkormányzat a család mellett áll a bajban, és mindenképpen segíteni fognak.
Kunos Gyula, az orosházi határőr igazgatóság sajtóreferense is azt mondta, nagyon megrázta őket a karambol híre, és ami segítség a határőrségtől telik, azt megadják a súlyosan sérült kollégának és családjának.

A Makói Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Megkérdeztük Tuczakov Szilvánát, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki azt mondta, a munka még nem zárult le, sok mindent tisztázni kell.

Juhász Jánost a mentő a szegedi kettes kórházba szállította. Információink szerint megoperálták, de mivel eltört a combcsontja, valamint hasüregi vérzése és légmelle is kialakult, további műtétek várnak rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vig Éva és a makói távfűtés

Le szeretné választani lakását a városi távhőrendszerről Vig Éva Makón – legfelső emeleti… Tovább olvasom