Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Gyertyagyújtás – szolidaritásból

A hét végén egyedül Makón gyűltek össze kormányellenes tiltakozók. Húsz-harminc ember gyújtott gyertyát, kifejezve ezzel rokonszenvüket a budapesti Kossuth téren kordont bontó fideszes képviselőkkel. A péntek esti szegedi tüntetést nem követte több megmozdulás a csongrádi megyeszékhelyen az elmúlt két napon.
A Kossuth téri kordont elbontó fideszes képviselők iránt érzett szolidaritását fejezte ki az a húsz-harminc ember, aki szombaton este gyertyát gyújtott a makói városháza előtti Kossuth-szobornál. A csendes megmozdulást szervező Martonosi György, a Fidesz makói szervezetének elnöke, korábbi makói honatya lapunknak elmondta: ha most is képviselő lenne, biztosan részt vett volna a kordonbontásban.

Azért éppen gyertyagyújtással fejezték ki együttérzésüket, rokonszenvüket az eljárás alá vont honatyákkal, mert úgy érzik, veszélyben van a szólás, a gyülekezés szabadsága – erre is fel akarták hívni a figyelmet. Hogy lesz-e folytatása a megmozdulásnak, az azon múlik, hogy eltűnik-e a Parlament köré vont vasfüggöny.

A gyertyagyújtást nem jelentették be, a rendezvényen a rendőrség nem jelent meg.

Szegeden – amint azt megírtuk – pénteken este mintegy negyven ember követelte a kormány távozását a belvárosban, a hét végén további tiltakozó akciókra nem került sor. Hódmezővásárhelyen és Szentesen sem szerveztek hasonlót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a vámvitáról

A magyar és a román hatóságok képviselői, valamint fuvarozó vállalkozók találkoztak tegnap… Tovább olvasom