Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Gyurcsány és Buzás ellen tüntettek

Tegnap este nyolcvan-száz, főként fiatal demonstráló követelte Makó főterén a Gyurcsány-kormány és a helyi MSZP-s polgármester, Buzás Péter távozását. Bár a menet hangos volt, a tiltakozás atrocitásoktól mentes maradt.
A tüntetők a Kossuth-szobornál gyülekeztek. Fotó: Schmidt Andrea
– Ébresztő, ébresztő! Táncolj, Feri, búcsúbuli! – többek között ezt kiabálták azok a tüntetők, akik tegnap este a Kossuth-szobornál gyülekezve később körbesétálták a makói főteret. A demonstráció résztvevői nyolcvan-százan lehettek, többségük húsz év körüli fiatal.

A résztvevők egyike, az apátfalvi Szalamia János elmondta, azért jött el, mert úgy érezte, a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése az utolsó csepp volt a pohárban. – Ilyen ember ne vezesse az országot, mert hiteltelen – vélekedett az apátfalvi férfi. A narancssárga pulóverben, nyakában nemzetiszínű szalagot viselő Gilinger Györgyné azt mondta, rokkantnyugdíjasként havi 23 ezer forintból a Gyurcsány-csomag megszorításai után kilátástalannak érzi a helyzetét. Attól tart, hogy a lányát sem tudja taníttatni, aki szintén vele volt.

A menet élén haladó főszervező, Fazekas Ferenc, a Jobbik helyi szervezetének elnöke az indulás előtti beszédében kitartást kért a makói tiltakozóktól. Azt mondta, lehet, hogy még hetekig kell demonstrálni azért, hogy elérjék a kormány és Gyurcsány Ferenc távozását. A makói MSZP-s polgármester, Buzás Péter lemondását is sürgette, mondván: ő is ugyanannak a hazug frakciónak a tagja. Elmondta még, hogy a Jobbik által szervezett félpályás útlezárás hétfőn reggel kilenctől délután három óráig tart majd a 43-as főútvonal Kiszombor alatti szakaszánál.

A tüntetők azzal a szándékkal indultak útjukra, hogy békésen és minden atrocitástól mentesen tiltakoznak, ennek szellemében közösen elmondták a hiszekegyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonvédők támogatják az iskolát

Már nem csupán oktatási segédanyagokkal, de most először pénzzel, százezer forinttal is támogatja a… Tovább olvasom