Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc makói ígéretei

Az M43-as autópálya megépítését, a termálfürdő fejlesztését és legalább egy kétszáz főt foglalkoztató termelőüzem városba telepítését ígérte tegnap Makón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
Gyurcsány Ferenc és Buzás Péter a makóiak között. Fotó: Karnok Csaba
Az M43-as autópálya megépítését, a termálfürdő fejlesztését és legalább egy kétszáz főt foglalkoztató termelőüzem városba telepítését ígérte tegnap Makón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Hallgatóságától azt kérte, támogassák az MSZP parlamenti képviselőjelöltjét, Buzás Péter polgármestert.

A városi könyvtár előtti téren mondott beszédet a makóiaknak Gyurcsány Ferenc kormányfő Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselőjelölt társaságában, akit azzal ajánlott a makóiak figyelmébe, hogy jól ismeri őt, tudja róla, helyén a szíve és az esze, tehetséggel és erővel áldotta meg az Úr. A következő Gyurcsány-kormány parlamenti többségének ilyen emberekre lesz szüksége – mondta nagy tapstól kísérve a miniszterelnök.

Portré a kormányfőről és édesanyjáról

Gyurcsány Ferenc – vendéglátója, Buzás Péter társaságában – gyalog tette meg az utat a városházától a könyvtár előtti térig. Útközben rengetegen várták, hogy kezet fogjanak vagy néhány szót váltsanak a kormányfővel. A makói naiv festő, Igaz Lajos ajándékot hozott neki: egy portrét róla, illetve egyet édesanyjáról. – A tévében láttam mindkettőjüket, és elhatároztam, lerajzolom őket, hogy ha Makóra jön, átadhassam neki – mondta el lapunknak Igaz Lajos.

Gyurcsány Ferenc az MSZP Új Magyarország-programjának részeként mindenekelőtt azt ígérte a makóiaknak, hogy a következő ciklusban megtervezik, majd megépítik az M43-as gyorsforgalmi utat, s ennek köszönhetően megélénkülhet a gazdasági fejlődés. Azt is elmondta, hogy a következő négy évben a Maros gyógyiszapjára és az itteni termálvízre alapozva, a fürdőt felújítva fürdővárossá kell fejleszteni Makót, ami több száz új munkahelyet jelent a városnak és környékének, illetve hogy Makónak szüksége van egy száz-kétszáz főt foglalkoztató ipari üzemre.

Nem feledkezett meg a miniszterelnök a makói mezőgazdaságról, a hagymakertészetről sem. Mint fogalmazott, önkormányzati és állami segítséggel olyan gazdaszervezetet kell alapítani, amely képes megoldani, hogy a makói áru feldolgozva, csomagolva jusson piacra.
A kormányfő és Buzás Péter fórumát a hideg idő ellenére bő másfél ezresre becsülhető tömeg hallgatta végig – a beszédet gyakran megszakítva tapssal és ovációval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becsey Makóról

Becsey Zsolt fideszes európai parlamenti képviselő szerint a következő nemzeti fejlesztési terv… Tovább olvasom