Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Halálos üzemi baleset az M43-as építésénél

Makó - Várandós menyasszonya volt annak a 25 éves orosházi fiatalembernek, aki vasárnap reggel halálos üzemi balesetet szenvedett az M43-as autópálya építésének talajrendező munkálatai közben Makónál.
A munkagép eddig még tisztázatlan körülmények miatt hirtelen megcsúszott, és az alatta lévő 3–4 méter mély beton vízelvezető árokba zuhant. A traktor a vezetőfülkéjével ért földet, és a nagy súlytól összeroppant. Az áldozatot a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból, de az életét már nem sikerült megmenteni. Az orosházi cég az autópályán négy emberével végezte a talajmunkát; a baleset után a szerencsétlenül járt férfi kollégái sokkot kaptak, ezért abbahagyták a munkát. Úgy tudjuk, hogy az elhunyt fiatalembernek várandós menyasszonya van.

Nem az első eset, hogy a hazánkban épülő autópályák építése közben ott dolgozók vesztik életüket. Legutóbb április közepén történt hasonló tragédia, amikor Bátaszék közelében az épülő M6-os nyomvonalán egy terepjárónak szorított neki egy munkást egy munkagép fülkéje. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Az Igási úton történt baleset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja.

Korábban írtuk

Életét vesztette egy férfi az M43-as autópálya építésénél történt üzemi balesetben vasárnap reggel - tájékoztatott a rendőrség.

Az elsődleges adatok szerint egy traktort vezető fiatal férfi reggel fél nyolc körül munkagépével egy földdepót lazított az Igási útnál - tudta meg a delmagyar.hu Pál János alezredestől, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A halálos üzemi baleset vasárnap reggel történt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A traktor megcsúszott és egy 3-4 méter mély csatornába zuhant, a férfi a gép alá szorult, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - közölte az alezredes.

A baleset körülményeit a rendőrség a társhatóságok és szakértők bevonásával vizsgálja - tette hozzá a Pál János.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. Yam78 2010. augusztus 11. 16:50
  „Nem tudom miért nem viszik még el onnan ezt a gépet. Dolgoznak körülötte nyugodtan, mintha mi sem történt volna. Talán a kedves szakértők még nem értek oda? Vagy elrettentés céljából? Nem hiszem.”
 • 57. nagyvarilaszlo 2010. augusztus 10. 20:58
  „ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A HOZZÁTARTOZÓKNAK !!!!”
 • 56. ANONIM 2010. augusztus 10. 02:10
  „Nyugodj békében Dani!!!!”
 • 55. Tony_Soprano 2010. augusztus 09. 21:50
  „Na hogy okosodjatok, azért borult fel mert a srác rotált, mindég csak előre vissza nem, a kanalasgép rakta alá a földet, ő visszafelé nem lazított csak előre a csatornáig, ebből következőleg várható ha keményet fog a munkaeszköz megdobja a traktort, ez történt most is sajnos, lehet ezen csámcsogni hozzáfűzni de attól nem támad fel, ha ez a gyönyörű Mszp exi lelkibarátai nem lopták volna szét a pénzt akkor lennének új gépek, bár itt nem a gép volt a hibás, azt hogy értett e a srác a gépkezeléshez, se közöm se jogom fírtatni sajnos ez megtörtént!”
 • 54. Misi72 2010. augusztus 09. 20:43
  „Én is építöiparban dolgozom.kérdezem,hogy a mi munka körünk miért veszélytelenebb a rendörökénél meg akik emiatt 25év szolgálat után elmehet nyugdijba.Meg miért nem kaphat,hogy hösi halált szenvedett???”
 • 53. Yam78 2010. augusztus 09. 19:08
  „Az orosz, aki ezt a szerkezetet kitalálta, azt írta, hogy boruláskor kapaszkodjon erősen a kormányba.(Ez nem vicc, még egy-két példányt lehet találni, amelyikben bele van írva.) Ez az orosz biztonsági öv.
  Azért mert úgy néz ki egy gép, amilyennek kinéz, még nem biztos, hogy rossz. Ez egy MTZ, és ha valaki tanult géptant, akkor tudja, hogy ezeknek a borulási szöge több mint 40 fok. Ha széttolom a kerekeket,(gyárilag állítható) magyarul szélesebb gépet csinálok, akkor ez a szám nőni fog. Egy másik dolog, hogy nem volt rajta bukókeret. Röviden szólva: megnézem a borulási szöget. Ha meghaladja az értéket, akkor menjen fel a főnök anyukája oda. Nem okoskodok, én se, sőt sokan nem tartanak be minden szabályt a munkahelyükön. Részvétem!”
 • 52. Filctoll 2010. augusztus 09. 18:27
  „34. tótkomlósi - "nem megfelelő az állapota a gépnek, akkor egyszerűen nem ülök rá, és kész!" Te ezt nem gondoltad át, ugye? Dolgoztál már valaha? Véleményem szerint sem odavaló egy ilyen matuzsálem gép, pláne ilyen műszaki felszereltséggel. Gondolom most eltűnik egy kis időre minden ami nem odavaló és az építkezés is megtorpan. Ha Ubul megtagadja a munkát, repül, és másik 100 Ubul jelentkezik helyette. Sajnos Magyarország itt tart, persze minimálbérért!! Mindenütt azt hangoztatják a tulajdonosok: "Nem kötelező itt dolgozni!"
  Ilyenkor amikor nagy baj van, megy a cardobálás és a másikra újjal mutogatás. És sajnos arra mutogatnak többen aki már nem tud visszamutatni.
  Részvétem a családnak!”
 • 51. scott1 2010. augusztus 09. 15:24
  „Szegény csak megélhetést akart biztosítani a családjának. Az más kérdés, hogy egy német, vagy egy osztrák, ha látná, hogy az általuk is támogatott és nem olcsó autópályát, milyen gépekkel készíttetik el, elsírná magát. A pályáztatásnál a nyertes ezeket a munkagépeket is szerepeltette a pályázati anyagában? Most már nem csodálkozom, hogy az M43-as pályáztatását újra vizsgáltatja a kormány... Őszinte részvétem az orosházi családnak!”
 • 50. Tony_Soprano 2010. augusztus 09. 14:19
  „Őszinte részvétem a családnak... ma az összes útépítő eltünt, 95% nem volt bejelentve, ezenkívül az autóik műszakiztatása egész nap folyt!!!! Saját szememmel láttam, 8-10 óráig kilenc autót műszakiztattak le!”
 • 49. kismacko9 2010. augusztus 09. 12:52
  „Őszinte részvétem... sajnos nagyon sok ember halála kell (kellett) ahhoz,hogy az autópálya elkészüljön...”
 • 48. Lokálpatrióta 2010. augusztus 09. 12:43
  „Őszinte részvétem a családnak...”
 • 47. grossborn 2010. augusztus 09. 10:33
  „az igazsághoz az is hozzátartozik hogy annak idején ezekre az MTZ-50-esekre bukókeretet szereltek, csak valamiért (lustaságból, vagy nemtörődömségből) lekerülnek a gépekről
  ma már nem is lehet üzembe helyezni olyan gépet amin nincs valamiféle borulásvédelem, vagy biztonsági fülke.....”
 • 46. Anyádlóháton2 2010. augusztus 09. 09:35
  „Részvétem a családnak.
  Azért had jegyezzem meg a képeket elnézve, hogy ennek a traktornak még a közelben sem lett volna szabad lennie, nem hogy dolgozni az építkezésen! Ez a munkagép már a baleset előtt is egy ócskavas volt! Egy valamire való, komoly ország komoly munkavédelmi felügyelője sírva fakad egy ilyen munkagép láttán! Megértem a srácot is, fiatal volt, kell a pénz, család, gyermek .... de ilyen eszközökkel ....??!!”
 • 45. klj_54 2010. augusztus 09. 09:33
  „37. hozzászólás pardon 2010.08.08. 21:23
  Ebben egyetértünk!
  Spórol mindenki ahol tud, ha baj van akkor pedig mutogat a sofőrre!
  Mi szatelliten keresztül kommunikáltunk a céggel (Holland, VOS, Royal Wagenborg) és én minden "izgalmas " utasítást lefényképeztem!
  Ezt főnökeim is tudták, ne is örültek neki:)”
 • 44. Church 2010. augusztus 09. 08:13
  „Részvétem a Családnak!”
 • 43. .suhym. 2010. augusztus 09. 03:37
  „Reszvetem a csaladnak!”
 • 42. zsol@ 2010. augusztus 08. 23:05
  „Kicsit korán került ki a frissítés. Az a tegnap még ma van!”
 • 41. barkzso 2010. augusztus 08. 22:01
  „Ezek a szegény "agyonfizetett" dolgozók isszák meg a levét az eszetlen kapkodásnak a csúszások miatt és a nagy lóvé ellopása miatti spórolásnak. Egyetlen igazgató vagy főmérnök sem járt még hasonlóan...
  Részvétem a családnak!”
 • 40. CID 2010. augusztus 08. 22:00
  „Mindig elkések az észrevételeimmel :(”
 • 39. deszkás 2010. augusztus 08. 22:00
  „Ha jól tudom a Munkaügyi Felügyelet felső vezetőit valami megvesztegetési(?) balhéba keveredtek.Márpedig a fejétől bűzlik a hal. Részvétem. ZOMBOR! Munkahelyi balesetek mindig voltak.,de ennyi halálos szerintem soha. A cikkirónak javaslom és kérem járjon utána.Köszönöm.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémtolvajokat fogott a metálzenekar

Elkapta a rendőrség a betörőket, akik szombaton elvitték a makói Overdream együttes 2 milliót érő hangtechnikáját. Tovább olvasom