Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Halálra marta a kutyája

Halálra marta saját rotweilere a magyarcsanádi R. Pétert – az egyedül élő férfi kivérzett holttestét szenteste találta meg szállásadója. A faluban azt beszélik, a megvadult állat gazdájának arcát, illetve nyakát marcangolta.
A Szuper névre hallgató csanádi férfi meglehetősen zárkózott embernek ismerte a szerencsétlenül járt R. Pétert Fotó: Schmidt Andrea
A háztulajdonos találta meg a magyarcsanádi R. Péter kivérzett holttestét szombaton délelőtt abban a József Attila utcai házban, amelyben szívességből lakott. A negyvennyolc esztendős férfi egyedül élt itt. Egyik ismerősétől, aki Szuper becenéven mutatkozott be, és igazi nevét hosszas faggatózás után sem árulta el, az utcában megtudtuk: a férfi egyedül élt, alkalmi munkákból, főleg napszámból és más mezőgazdasági bérmunkákból. A házban hosszú évek óta, szívességből lakott, rokona a faluban nem volt, csak a szomszédos Apátfalván. Egyedül, meglehetősen zárkózottan, az italt viszont sajnos nem vetette meg. A kutyáról a jó barát nem sokat tudott mondani – úgy hallotta, korábban nem volt vele probléma, nem viselkedett agresszívan –, tudomása szerint most a férfi nyakát kapta el, illetve az arcát marcangolta szét.

A kutya sorsa

A nagy testű, fiatal rotweilert még szombaton a makói sintértelepre szállították, megfigyelés céljából. Ennek célja azt tisztázni, nem veszett-e. Kocsubé Sándor makói főállatorvos lapunknak elmondta: erre szükség van, attól függetlenül, hogy már nem él, akit megharapott. Hiszen mások is érintkezhettek vele – akik beszállították a telepre, azok például biztosan. A megfigyelés időtartama tizennégy nap. Ha ez idő alatt elpusztul, meg kell vizsgálni, kimutatható-e a tetemből a veszettség kórokozója. Amennyiben tizennégy nap enélkül telik el, a kutyát elaltatják. Bár elvileg befogadható, kevéssé valószínű, hogy bárki szívesen az otthonába vinné  
A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tuczakov Szilvána ez utóbbi információval kapcsolatban nem adhatott felvilágosítást lapunknak. Azt azonban megtudtuk, hogy a helyszíni szemlebizottság a sérülések helye és típusa, valamint a helyszínen talált nyomok alapján jutott arra a megállapításra, hogy a férfit feltehetően a láncra kötött kutya marta meg az udvaron előző este.

A súlyosan sérült ember ezt követően betámolygott a lakásba – erre utalt, hogy a kiérkező rendőrök az udvaron és a lakóházban egyaránt vérnyomokat találtak –, majd ott segítség híján elvérzett. A szemlebizottság idegenkezűségre utaló nyomokat, körülményeket nem talált. A halál oka a helyszínen lévő orvos elsődleges megállapítása szerint is kutyaharapásos sérülésből származó kivérzés.

A haláleset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói ajándékok – adományból

Játékokkal és egyéb meglepetésekkel megrakott csomagokat vittek házhoz tegnap délelőtt a… Tovább olvasom