Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Hamarosan javulhat a makói tévé vétele

Megoldódhat a makói városi televízió vételi minőségének gondja – mint megírtuk, akik kábelen nézik az adást, rossz hang- és képminőséget kapnak. A szolgáltató T-Kábel szegedi központjában ma egyeztetnek a lehetséges műszaki megoldásról.
Mint korábban megírtuk, annak ellenére sem javult a makói televízió vételi minősége a helyi kábelrendszeren, hogy a helyi közmédium a múlt év végén több mint húszmillió forintot költött egy új adóberendezésre és a stúdió korszerűsítésére. A tévé ügyvezető igazgatója, Czibolya Kálmán lapunknak elmondta: azok, akik antennával fogják az adást, már nem panaszkodnak, ám a helyi kábelszolgáltató előfizetői közül mind a mai napig sokan reklamálnak a gyenge kép- és hangminőség miatt. Kiderült: a vételi problémák a csatornakiosztással magyarázhatók. A makói televízió ugyanis a legalsó sávban kapott helyet – emiatt néhol megfelelő, másutt viszont például szellemképes, szemcsés a kép.

A tévévezető több bejelentés és kérés után a társaság budapesti központjában Rajki Annamária termékigazgatót kereste meg, és most úgy tűnik, a tárgyalásoknak lesz eredménye. A termékigazgató épp ma utazik Szegedre, hogy az itteni kollégákkal megbeszélje, milyen műszaki megoldással lehetne a makói városi televízió problémáján segíteni. Czibolya Kálmán szerint a legegyszerűbb a helycsere lenne: ha megkapnák valamelyik kevésbé nézett csatorna sávját, a makói kábeltévé-előfizetők is jó minőségben foghatnák a helyi adást.


Új sorozat – tízmillióból

Kultúrtörténeti emlékek a Maros völgyében címmel új, hétrészes, filmenként huszonöt perces sorozatot készül forgatni helybeli művészek, szakemberek közreműködésével a makói televízió. A széria a város és környékének építészeti, zenei, színházi és – többek között – ipartörténeti múltját eleveníti fel. A tízmilliós összköltségvetésű sorozathoz a közszolgálati médium az Országos Rádió és Televízió Testülettől 7,9 milliós támogatást kapott – a szükséges további összeget saját bevételeiből teremti elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc makói ígéretei

Az M43-as autópálya megépítését, a termálfürdő fejlesztését és legalább egy kétszáz főt… Tovább olvasom