Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Hamis okmányok felderítése magyar-román együttműködéssel

Hétfőn a közös határellenőrzés során 4 db hamis (utánzat) román személyi igazolvány került felfedésre Kiszomboron.
Hétfőn az esti órákban ismét a kiváló szaktudás párosult, a kiváló együttműködéssel, amit a kiszombori határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő magyar – román útlevélkezelők nyújtottak. A közös határellenőrzés során 4 db hamis (utánzat) román személyi igazolvány került felfedésre.

20:15 órakor belépésre jelentkezett egy román honosságú mikrobusz 7 fővel. Az útlevél-ellenőrzésre valamennyi személy román személyi igazolványokat adott át. Az útlevélkezelők (magyar-román) kérdéseire 4 személy (3 nő, 1 férfi) zavartan válaszolt, a román nyelvet erős akcentussal beszélték, ismereteik hiányosak voltak a személyi igazolványban rögzített lakóhelyeket illetően.

Az okmányok tüzetes technikai ellenőrzése során kiderült, hogy a kérdéses okmányok utánzatok, azokat számítástechnikai eszközök segítségével utánozták. A magukat ellenőrzéskor román állampolgárnak való személyekről kiderült, hogy moldáv állampolgárok.

A személyekkel szemben az eljárást a román határőrizeti szerv folytatja le közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Olvasóink írták

  • 1. seftes 2008. január 30. 21:40
    „Azta ilyen van tényleg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a panoptikum Makón

Makó - A makói József Attila Könyvtárban megnyílt Makó panoptikuma és látványdája: a látványosság az… Tovább olvasom