Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Hármas tragédia Makón: két gyilkosság és egy öngyilkosság

Makó - Három holttestet talátak csütörtökön kora délután Makón a Kossuth utca 54 szám alatt - értesült a delmagyar.hu. A három halott közül ketten gyilkosság, egyikük öngyilkosság áldozata lett. A tragédia szerelemféltésből történhetett.
Átalakított puskával lőtte le csütörtök kora délután a harmincas éveiben járt K. Béla hasonló korú lakótársát, G. Pétert és a kettőjükkel ugyancsak egy fedél alatt lakó V. Piroskát, majd magával is végzett. A tragédiát valószínűleg féltékenység okozta: úgy tudjuk, a lőfegyvert ragadó férfi rossz pillanatban ért haza és áldozatait félreérthetetlen helyzetben találta.

Hárman haltak meg csütörtökön kora délután a Kossuth utca 54. számú ház egyik, legbelső udvari lakásában: a házban hárman laktak együtt, egy nő és két férfi – valamennyien a harmincas korosztályhoz tartoztak – és ez utóbbiak közül az egyik lelőtte a másik férfit, G. Pétert és V. Piroskát is. Bár vannak, akik az áldozatok ismeretségi körében ezt kétlik, a tragédia hátterében információink szerint a féltékenység állt: K. Béla rossz pillanatban ért haza és félreérhetetlen helyzetben találta őket, majd miután átalakított fegyverével lelőtte őket, magával is végzett.

A Rendőrség nagy erőkkel vonult a makói tragédia helyszínére.
Fotó: Karnok Csaba

A holttesteket az áldozatok egy ismerőse fedezte fel, aki hiába próbálta őket telefonon elérni, ezért rájuk törte az ajtót. A férfi rosszul lett, miután szembesült a tragédiával, kórházba kellett szállítani. A Rendőrséget a ház korábbi tulajdonosa, Juhász László értesítette – az udvari lakást alig egy hónapja adta el.

A targédia helyszíne. A rendőrök minden nyomot rögzítettek.
Fotó: Karnok Csaba

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen úgy tájékoztatta lapunkat: a Rendőrség fél kettő előtt kapta a bejelentést – ezen kívül azonban csak néhány rövid mondatot mondott a történtekről. A szomszédok, környéken lakók sem tudtak sok információval szolgálni, hiszen alig ismerték még az áldozatokat. Annyit mondtak, sok ismerősük volt, gyakran jártak náluk vendégek, de veszekedésre, hangoskodásra senki sem emlékezett. Ugyanakkor a lövéseket sem hallotta senki, és mivel az udvarban több kisebb lakás is található, abban sem volt biztos mindenki, hogy kik az áldozatok. A helyszínelés késő estébe nyúlt, a holttesteket is jóval sötétedés után vitték el a házból.

Rendőrségi helyszínelés a Makói Kossuth utcában.
Fotó: Karok Csaba

A nevelt fiú mélyen megdöbbent

– Nem tudok mást elképzelni, mint hogy féltékenységi dráma történt – mondta lapunknak az egyik áldozat, G. Péter volt nevelt fia, Kiss Tamás, aki egy ismerősétől kapott telefonhívás nyomán érkezett a helyszínre, ám a rendőrök őt is csak órák múlva engedték be a házba. A húsz éves fiatalember elmondta, G. Péter négy éven át volt az édesanyja élettársa Csanádpalotán; szobafestő volt, olykor ő is járt vele dolgozni, amúgy jelenleg mezőgazdasági munkákból él. Úgy tudja, korábban a Szegedi utcán lakott albérletben, azután költözött a Kossuth utcára. A tragédia mélyen megdöbbentette. Azt mondta, volt nevelőapjának is voltak apróbb viselt dolgai, de érthetetlen, miért végzett vele ilyen kegyetlen módon gyilkosa.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Erdei 2008. március 11. 19:12
  „Addig nincs baj míg egymást írtják legalább kevesebb van belőlük!!”
 • 21. sára 2008. március 10. 06:17
  „sztem ne m kellett volna ezeknek ezt csinálni”
 • 20. Egy anya 2008. március 09. 21:09
  „Kedves Lütyő! hála az én gyerekem sem volt olyan, de nem kell odafigyelnem rá , mert érett felnőtt szülő aki csak védi a pici gyermekeit az ilyen emberektől, akiket te is leirtál!!!!”
 • 19. Lütyő 2008. március 09. 19:31
  „Kedves Egy Anya! Hol vannak a szülők,ha 90%-a a fiataloknak vedel,azok is isznak...??? Van igen véleményem,nagyon sokról....és még sokkoló is volt a viselkedésük!!!!!!!!TÖBBSZÖR!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hál"a az Én gyerekem,nem volt ilyen,nem is lessz!!!!!!!!!!NEVELNI KELL ŐKET!!!!!Nem csak megcsinálni....Figy Te is oda....!”
 • 18. Egy anya 2008. március 08. 20:07
  „Válasz Lütyőnek!! Amig ilyen degenerált az egész fiatalság, és azt hiszik tizévesen ők a menők ne várj csodát a rend őreitöl és ne blamáld egy kalapalá mindet!!! A mai fiatalok 90%-a részeg alkoholista akik pici ártatlan gyerekek életével játszik az alkoholista életük miatt!! Aki lövi a másikat hát tegye legalább kevesebb adozó marad Gyurcsánnak!!!!”
 • 17. Lütyő 2008. március 08. 17:31
  „Hát az nem is normális az a fickó,kivan adva napi fej adag,mennyit csípjen meg biztos...Az a rendőr még ha kefél"( bocs) a nőt megbünteti,ha túlpörög,51!!! Na félre a tréfával felháborítónak tartom Én is,hogy ezek részegen,vezetnek.Láttam olyan rendőreit hogy úgy szálltak be a kocsiba először kiestek!Meg a vámosok,de nekik szabad! Kéz-kezet mos.Seftes öregifjak" igen wiskyvel megy az a rothadt autó,lehet ha nincs benzin.De hát mit várunk rendőr lop,betör,ezektől várjuk a segítséget,zöldhatáron kis ez-az,mert kell a lové,jól mutasson fotón! Csempészek, cigi,egy két embert,a másik 14éves lányokat erőszakol!Hol van itt a példa?!!!jaaa ez az hmmmm...Jól eltértem a cikktől,nem szerelem volt a dologban?sok pia? mittom,de felháborító akkor is!Pl-ul egy ilyen emberke jön velem szemben és Én véletlenül kancsal vagyok azt hiszi őt nézem rossz szemmel,és le lő? Haladunk Amerika felé....”
 • 16. rudi 2008. március 07. 17:50
  „Szerintem itt nem szerelem volt a dologban.Tényleg! A Tóth-Kása ügyről de csönd van!”
 • 15. Anyuka666 2008. március 07. 16:29
  „Amig ilyen inpotens rendőrsége van a városnak addig ne is csodálkozzunk hogy Chikágo lessz. A "becsületes" újgazdag vállalkozok meg a seftes örökifjúk részegen száguldoznak le-föl! A bizonyos állami szférába tartozo "hivatásosokról" nem is szólva. Az év rendőre meg a tiszteséges állampolgárok b......-ért kapta a "megtisztelő kitüntetést./illuminált kerékpározás, világitás, 53-mal hajtanak a Buzásland-ben,terhes nőt mert tilos helyen ált meg 30 mp.-re stb./”
 • 14. Lütyő 2008. március 07. 15:24
  „Elég sajnálatos dolog,ennyi erővel az őrült bárkit lelőhetett volna!Meg milyen dolog az 2férfi,és egy nő együtt laknak.Ugyan már.Ez valóban nem romára" val,mert ők nagyon szemérmesek és család centrikusak.....Ja és ne feledjük,nagyon tisztességes emberek....ühümmmm! De nem beszélnek,Tóth Kásáék ügyéről!!! Makó is Chicago lessz,vagy már az!!!”
 • 13. cic-mic 2008. március 07. 15:01
  „Hármat lőtt ? Pedig csak egy golyója volt,az is baloldalt...”
 • 12. kata 23 2008. március 07. 14:34
  „egyetértek azzal,hogy ennek nem kellett volna megtörténnie,hiszen egy nő se ér annyit,hogy megöljem és még magammal is végezzek.Majd lesz másik,hadd menjen.Nem kellett volna megölni.”
 • 11. Anyuka666 2008. március 07. 11:33
  „És ezek biztos nem romák voltak hiszen ők: törvénytisztelő állampolgárok,nem erőszakosak és bűncselekményeket is csak a megélhetésükért követnek el. Sajnos nekem nincs a szoszédságomban egy segitőkész roma se..................!”
 • 10. Castro 2008. március 07. 11:11
  „Na ácsiiii egy pillanatra,mutassatok már egy olyan nőt akiért érdemes valakit is bántani,még százezer nőért sem,nemhogy még magam is kinyiffantani! Rengeteg nő van,had menjen a pics..ba,majd jön a következő spiné:)))”
 • 9. Lenke 2008. március 07. 08:08
  „Már bocs, de attól, hogy történnek itt ilyen dolgok, még nem kellene azt írni, hogy "sszéépek vgayunk". Nem hiszem, hogy ezek egy várost minősítenének. (a románinvázió inkább)
  És mi köze ennek a virágossághoz?”
 • 8. K.ToMee 2008. március 06. 23:02
  „Nem hiszem hogy pont ez lett volna a megoldás h lelövi öket....!
  De legalább mi vagyunk a legvirásosabb város:S de inkább gyilkolják egymást az emberek az szebb....mi lesz mééég itt? ez kell a mi turizmosunkhoz:Sszéépek vgayunk:S”
 • 7. marosy 2008. március 06. 21:35
  „Ha az én nőmet kúrta volna én is szemrebbenés nélkül lelővöm mind a kettőt.”
 • 6. Mac 2008. március 06. 19:31
  „Legalábbis 2-nek!”
 • 5. Mac 2008. március 06. 19:29
  „Szegények!Én azthiszem tudom a nevüket az áldozatoknak!”
 • 4. teflon 2008. március 06. 19:04
  „szerelemféltés?”
 • 3. Sleepy 2008. március 06. 17:31
  „Úristen ti mekkora bunkók vagytok... szánalmas... Remélem Csilla te rendben vagy Makón!!!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 100 milliót remélnek a gázkúttól Óföldeákon

Óföldeák - Bár még nincs konkrét dátum, hogy mikor nyitják meg az óföldeáki gázcsapokat, a faluban mindenki tervezget. Tovább olvasom