Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Harmincas övezet Makón

Tovább szigorítják Makó belvárosának közlekedési rendjét: az Almási, a Szép, a Kálvária, a Tompa, valamint a Kórház utca határolta övezetben a maximális sebességet 30 kilométeresre korlátozzák. A rendőrség azt ígéri: komolyan veszi az új szakasz ellenőrzését.
A megváltozott forgalmi rendet már táblák is jelzik. Fotó: Szabó Imre
– Sokszor egyszerűen életveszélyes a belvárosban kerékpározni, van, hogy hetven-nyolcvannal is száguldoznak az autósok, motorosok. Valóságos csoda, hogy nincs minden héten halálos baleset! Szerintem éppen itt volt az ideje, hogy szigorúan korlátozzák a sebességhatárt – osztotta meg tapasztalatait a makói Horváth Ferenc, aki már korábban, a lakossági fórumok kapcsán is támogatta a harmincas övezetek kiterjesztését.

A város önkormányzatának döntése értelmében ugyanis Makó térképének újabb, jókora szeletén változik meg a forgalmi rend holnaptól: a Szép, az Almási, a Tompa, a Kórház és a Kálvária utca által határolt területen harminc kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be. A változást komoly lakossági igény is indokolta, ugyanis az utóbbi egy esztendőben több fórumon is határozottan kérték a belvárosiak, hogy korlátozzák tovább az áthaladási sebességet. Az Ibolya utcából például huszonegy lakó írta alá a kérést a zóna kialakítására.
A korlátozásra a Forgalmi rend megváltozott feliratú táblák is felhívják majd a figyelmet. A rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja a 30-as sebességkorlát betartását – jó tudni: akit például 60 kilométer per órás sebességgel bemérnek, akár a jogosítványával is felelhet felelőtlenségéért.

Emellett a hét végétől lép érvénybe a Fecske utca egyirányúsítása is, valamint súly- és sebességkorlátozást vezetnek be a Hédervári utca és a Ráday-lakótelep között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vöröskereszt aktivistái lisztet osztanak Makón

Még ma is jut a rossz anyagi körülmények között élőknek abból a csaknem kilenctonnányi lisztből,… Tovább olvasom