Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Három a víziközmű Makón

Makó - Majdnem ugyanolyan, nagyon könnyen összetéveszthető neve van három víz-, illetve csatornaszolgáltatásban érdekelt szervezetnek Makón. A közülük legrégebbi, azaz a Makó Térségi Víziközmű Kft. ügyvezetője, Medgyesi Pál azt mondja: nem örül, hogy a névválasztásban utódaik lettek, de szerinte kezelhetőek az ebből adódó félreértések.
Makó Térségi Víziközmű – így kezdődik három víz-, illetve csatornaszolgáltatásban érdekelt szervezet neve Makón. Közülük kettőnek még a végződése is hasonló: Társulás, illetve Társulat. A Társulat az a szervezett közösség, amit a majdani szennyvízberuházásban érdekelt polgárok alakítottak. Ez kezeli a beruházásra előzetesen befizetett hozzájárulásokat a lakástakarék- pénztárral együtt – ezzel találkozik mindenki, aki érintett a szennyvízcsatornázásban. A Társulás viszont tulajdonképpen egy adminisztratív szervezet – lényegében a csatornázás majdani beruházója, építtetője. És van a Makó Térségi Víziközmű Kft., amely a kistérségben az ivóvíz-ellátásért, a csatornaszolgáltatásért és a szippantásért felelős.

Az előző kettő egészen friss alapítású, az utóbbi viszont, mint a korábbi megyei szolgáltató helyi jogutódja, tizennégy éve viseli nevét.

„Keresztapja" a társaság ügyvezetője, Medgyesi Pál volt, aki lapunknak elmondta: amikor ezt az elnevezést kitalálta, a víziközmű, mint kifejezés még újdonság volt, később terjedt el széles körben – ma már például így hívják a szakma egyetemi tanszékét, de a jogszabályok is következetesen ezt a szót használják. Nyilván ez utóbbi tényező motiválta a társulás és a társulat névadását. Medgyesi Pál ugyanakkor nem örül, hogy nem kerestek nekik más elnevezést, hiszen ez sok félreértésre adhat okot – éppen ezért kérte, hogy az önkormányzat heti ingyenes hírlevelében is tegyenek közzé egy közleményt, ami tisztázza a különbségeket. Előfordul ugyanis, hogy sokan a cégnél érdeklődnek, mi a helyzet a szennyvízcsatornázásra befizetett pénzükkel, de olykor hozzájuk viszik a társulatnak címzett hivatalos leveleket is. Ez utóbbi azért is fordul elő könnyen, mert telephelyeik egymás szomszédságában vannak. Ugyanakkor épp emiatt könnyű is útbaigazítani azt, aki rossz helyen érdeklődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonnégy perc életveszély

Makó - Huszonnégy percnyi halálfélelem – a péntek reggeli csúcsforgalomban felőrlődnek az… Tovább olvasom