Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Három nyelvvizsgával érettségizik

A makói József Attila Gimnázium történetében elsőként érettségizik most egy diák három nyelvvizsgával. Marosvári Péternek volt kitől örökölnie a tanulás szeretetét: édesapja, Marosvári Attila történész–muzeológus, a megyei közgyűlés alelnöke, édesanyja pedig nyelvtanár.
Péter regényeket, történelmi tárgyú könyveket olvas a legszívesebben. Fotó: Karnok Csaba
– Igazából a latin volt nehéz, három-négy hónapig készültem a nyelvvizsgára. Ezt csak a gimnáziumban gyakoroltam. Az angol, amit már az általános iskolában is tanultam, szinte rám ragadt, sosem ültem le például szavakat tanulni, a német viszont egy kicsit nehezebb volt, a nyelvtannal sokat kellett foglalkoznom – mondta el lapunknak Marosvári Péter, a makói József Attila Gimnázium végzős diákja. Ő az első az intézmény történetében, aki az érettségire három nyelvvizsga birtokában készül – ezek közül az angol egyébként felsőfokú.

A fiatalembernek volt kitől örökölnie a tanulás szeretetét: édesapja, Marosvári Attila történész–muzeológus, a megyei közgyűlés alelnöke, édesanyja pedig nyelvtanár, és három idegen nyelven beszél. Egyébként van két ikerhúga is – ők is jól tanulnak. Hogy miért sikerült neki az iskolában elsőként a három nyelvvizsga? Igazából nem tudja megmagyarázni, egyszerűen azt mondja, nagyon szereti a nyelveket.

Egyébként nem volt mindig kitűnő tanuló, csak az utóbbi két gimnáziumi tanévben. Napi egy-két órát tanul. Amúgy a humán tantárgyakat szereti, a történelem a kedvence, szívesen olvasgat ilyen tárgyú könyveket is – van belőlük otthon bőven. Talán nem véletlen, hogy a nyelvvizsgáknál is büszkébb arra, hogy a tantárgy országos középiskolai tanulmányi versenyén harmadik lett. – Nehezebb volt – jegyzi meg.

Marosvári Péter most az érettségire készül – közben, ha az ideje engedi, a barátaival beszélget, kocsikázik, eljár szórakozni. Olvas és zenét hallgat – hangulatától függ, hogy éppen mit. Vár rá egy görögországi nyaralás, ősszel pedig a Corvinus Egyetem, ahol nemzetközi gazdaságot tanul majd. Álma az, hogy diplomata lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kevés utasért is harcolni fognak

Nemrég még a szárnyvonalak felszámolását tervezte a MÁV, most meg nemsokára Makó és Újszeged között… Tovább olvasom