Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Háromezren a makói fesztiválon

Két nap alatt közel háromezren szórakoztak a makói termál- és gyógyfürdő fesztiválján a hét végén. A fürdőzők kényelmét viszonylag jó idő, jó víz és jó zene is szolgálta.
A hangulatos rendezvénynek az időjárás is kedvezett. Fotó: Szabó Imre
Ezúttal az időjárás is kegyes volt a makói fürdőhöz: bár olykor elbújt a nap a felhők mögé, összességében kellemes, vendégcsalogató idő volt szombaton és vasárnap is. Az igazgató, Pőcze Lászlóné becslése szerint a két nap alatt közel háromezren váltottak jegyet a programra. Amely igen színes volt: ezúttal még a szokásosnál is több sztárvendég lépett fel – köztük például Homonyik Sándor –, és a gyerekeknek, családoknak szánt vetélkedőből, szórakoztató programból is volt választék bőségesen. A hetedik makói fürdőfesztivál talán a legszínvonalasabb volt az eddigiek közül – vélekedett az igazgató.

Pőcze Lászlóné egyébként elmondta: a vendégcsalogató programok szervezését a kilencvenes évek táján kezdték. Ezek gyümölcse mostanra érik be, hiszen az emberek megszokták, megkedvelték ezeket, és valóban több a vendég ilyenkor, mint más napokon. Annak idején az éves vendégforgalom százötvenezer fő volt – most ennek épp a duplája. A makói fürdőben idén nyáron nagyjából kéthetente tartanak valamilyen vendégcsalogató rendezvényt. A következő éppen lapunk, a Délvilág fesztiválja lesz augusztus első hétvégéjén.


Gyógyszálló kellene

A makói fürdőfesztiválon nemcsak az egyszerű vendégek érezték jól magukat, de például a Magyar Turizmus Rt. regionális igazgatója, Albel Andor is. Az idegenforgalmi szakember elmondta: Makónak az itteni termálvízzel és a gyógyiszappal kitűnőek a lehetőségei, a városi fürdő ráadásul kiváló programokat, rendezvényeket szervez, és ígéretes a most zajló fejlesztés is. Úgy vélte ugyanakkor, hogy a hosszabb kúrára érkező külföldi vendégek megcélzásához mindenképpen szükség lesz egy gyógyszállóra is a fürdő közvetlen szomszédságában.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenen várnak pénzükre

Sikertelenül zárult, ezért felszámolásként folytatódik az egykori háziipari kft. végelszámolása… Tovább olvasom