Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Háromnyelvű lett a makói programajánló

Makó - E héttől három nyelvű a programajánló a makói televízióban, ugyanis romániai fiatalok konferálják fel a műsort egy héten keresztül. A fiatalok az elektronikus újságírást tanulják a tévé munkatársaitól.
Tíz nagyszentmiklósi fiatal vendégeskedik a makói tévénél ezen a héten. A médiatanoncok az unió Interreg III/A pályázatának köszönhetően érkeztek a Maros-parti városban, hogy rész vegyenek a televízió médiakurzusán. A csoport tagjai láthatják, hogy hogyan zajlik a műsorkészítés, sőt részt is vehetnek benne. A héten ők készítik a műsorkezdő programajánlót, ami angol és román nyelven is elhangzik majd – nyilatkozta Rácz Csaba, a tévé ügyvezető igazgatója.

Képzés elméletben és gyakorlatban

Először a makói tévé munkatársai voltak az említett két településen, hogy helyben tartsanak elméleti és gyakorlati oktatást a programban részt vevőknek. A második etapban kétszer tíz fő érkezik hozzájuk, hogy egy-egy hétre bekapcsolódhassanak a televízió munkájába.


 

– Nagyon jól érezzük magunkat Makón – mondta Bíró Barna, aki a most itt vendégeskedő fiatalokkal érkezett. Barnát inkább a filmezés érdekli, mint a média világa, de hasznosnak tartja, hogy megismerkedhet az itteni kultúrával és a tévés szakmával, hiszen Nagyszentmiklóson még rádió sincs. Az emberek – elmondása szerint – a helyi középiskolai lapból tájékozódnak.

A projektre ötszázalékos önerő befektetésével tízmillió forint uniós támogatást kapott a televízió, amiből a minőségi oktatáshoz kibővítették eszközparkjukat: vágógépet, két kamerát és egy számítógépet vásároltak. Három hét múlva a zsombolyai médiatanoncok is megérkeznek, ők a 20-i ünnepséghez kapcsolódó műsorok készítésében vesznek majd részt.

Major Zsuzsanna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolajegyet kapnak a makói véradók

Egyedi módon, tombolasorsolással igyekszik buzdítani a nyári hónapokban véradásra az önkénteseket a… Tovább olvasom