Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hartai Tamás a makói fül-orr-gége osztály új vezetője

Új, egyelőre ideiglenes vezetője van a makói kórház fül-orr-gégészeti osztálynak. A szegedi Hartai Tamás főorvos gazdag hazai és külföldi tapasztalatok birtokában kezdte meg a munkát a Maros-parti városban.
Hartai Tamás nagy tervekkel érkezett Makóra. Fotó: Szabó Imre
A negyvennyolc esztendős, szegedi születésű Hartai Tamás igen kacskaringós úton jutott el a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház fül-orr-gégészetére. A megyeszékhelyen diplomázott és hosszú ideig a helyi fül-orr-gégészeti klinikán dolgozott; egy időben a patológiai intézetben is tevékenykedett, majd hat éven át külföldön, Németországban és Ausztriában vállalt munkát.

Hazatérése óta Kalocsán, Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen gyógyított. Azt mondja, általában olyan osztályok vezetését bízták rá mindenütt, amelyeket szakmai és emberi szempontból egyaránt rendbe kellett hozni, és mindenhonnan úgy távozott, hogy büszkén tekinthet vissza az elvégzett munkára.

Makón ilyen problémák szerencsére nincsenek, ám tennivaló azért akad bőven. A Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház fül-orr-gégészeti osztálya tizenöt ággyal működik. A betegek ellátásáról – az ápolószemélyzet mellett – négy orvos gondoskodik. Hartai Tamás elmondta, sok páciens érkezik hozzájuk, illetve a szakrendelőbe, számuk azonban reményei szerint növekedni fog. No nem azért, mert több lesz a beteg ember, hanem mert egy új mikroszkópot a napokban kapnak meg, és az intézmény vezetésétől további kézi műszerek beszerzésére is ígéretet kapott az osztály, ez pedig azt jelenti, hogy bővülhet az ellátandó betegségek köre, az embereknek ritkábban kell Szegedre vagy Hódmezővásárhelyre utazniuk a szükséges kezelés érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grafikusok makói művészvacsorája a megújult Koronában

Új helyen, a Korona báltermében mutatták be idei alkotásaikat a makói grafikai alkotótábor… Tovább olvasom