Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Hazaengedték Renátát

Tegnap délben hazaengedték a kórházból Demkó Renátát, akinek a hétvégi makói buszbalesetben eltört a kulcscsontja. Az ő édesanyja állította meg a gyermekekkel teli buszt, amelynek sofőrje hirtelen eszméletét veszette. A 43 éves férfi állapota továbbra is kritikus.
Demkó Renáta tegnap óta családja körében gyógyulhat. Fotó: Karnok Csaba
A 21 éves makói Demkó Renáta egyelőre ágyban tölti idejének nagy részét: még mindig gyengének érzi magát, szédül az agyrázkódás miatt, és a karja továbbra is nagyon fáj. Ő a szombat éjjeli makói buszbaleset egyetlen sérültje, akinek édesanyja – látva, hogy a sofőr hirtelen eszméletét veszti – megállította a járművet, megmentve ezzel tizenhat gyermek életét. Renáta kulcscsontja, mint megírtuk, eltört, hétfőn megműtötték. Fájdalmai ellenére beszélgetés közben többször elmosolyodott, és azt mondta, tulajdonképpen szerencsés, hogy ennyivel megúszta. Édesanyjáról természetesen ő is úgy gondolja, hősiesen viselkedett a nehéz pillanatokban.

– Amikor megláttam, hogy a sofőr a földön fekszik, és édesanyám próbálja a kormányt megmarkolni, előreszaladtam, mert tudtam, hogy nagy a baj – elevenítette fel a baleset pillanatait Renáta. Látta, hogy az úton állnak a gyerekekre váró szülők, és egyre közelebb kerülnek hozzájuk. Amikor az édesanyja végül rá tudott lépni a fékpedálra, a légfék azonnal leblokkolta a járművet, ő pedig, mivel épp háttal állt, és így megkapaszkodni sem tudott, óriási erővel vágódott a szélvédőüvegnek. Ezután nyomban ráestek még hárman. A szemét ösztönösen becsukta, így nem látott semmit, de óriási fájdalmat érzett.

A tanárnő, Demkóné Simon Katalin ma is nehéz szívvel idézi fel, miként állította meg a buszt. Saját lánya repült neki a jármű ablakának. Fotó: Karnok Csaba
A rövid, kórházban töltött idő után végre otthon lábadozhat. Renátát sokan látogatják, rengetegen érdeklődnek a hogyléte felől, és ez nagyon jólesik neki. A gyógyulással maga is igyekezni szeretne, hiszen augusztusban lesz a huszonegyedik születésnapja, amit – mondja – nem az ágyban szeretne megünnepelni. Egy dologra panaszkodik: aludni azóta sem tud, mert folyton az eszméletlen sofőrt látja maga előtt.

A buszt vezető Nagy Ferenc állapota változatlanul súlyos, továbbra sem tért magához – tudtuk meg a 43 éves sofőr egyik hozzátartozójától. Bár az orvosok sem tudják biztosan, de valószínűsítik: rosszulléte egy vérrög okozta tüdőembólia miatt alakult ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenkétmillióból kollégiumi bútorok

Összesen ötvenkétmillió forint értékben bútorozzák be Makó új kollégiumépületét. A közbeszerzési… Tovább olvasom