Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Háziorvosuk tanácsát is kikérték vásárlás előtt

Háziorvosuk tanácsát is kikérték vásárlás előtt
Apátfalva - Orvosi jóváhagyás mellett tartós élelmiszerekkel és gyümölccsel tömték meg bevásárlókocsijukat Telekosár játékunk apátfalvi győztesei.
– Múlt szombaton akartuk a havi rendes nagybevásárlásunkat tartani Szegeden. Hirtelen meggondoltam magam, és mondtam a férjemnek, hogy halasszuk el egy héttel a dolgot. Mintha csak megéreztem volna a Telekosár megnyerését – mondta az apátfalvi Bíró Antalné Erzsébet. A 61 éves asszony és férje volt lapunk legsikeresebb játékának újabb győztese, így a többi nyerteshez hasonlóan ők is 25 ezer forintot költhettek el a mi számlánkra az újszegedi Príma Novában.

– Csak három vagy négy éve vagyunk előfizetők. Azelőtt árultuk az újságot, így már az üzletünkben elolvastuk – mondta a korábban Apátfalván vegyesboltot üzemeltető házaspár. Ezt tavaly végleg bezárták, mivel Erzsébetnek volt egy komoly balesete, amiből nehezen gyógyult fel. Leszázalékolták, így nem tudta továbbvinni a kereskedést.
 
Háziorvosuk tanácsát is kikérték vásárlás előtt. Fotó: Török János (galéria)
Férje a nyugdíj mellett építőanyag-kereskedelemmel foglalkozik. Negyvenkét éve házasok, két lányuk és hat unokájuk van. A legkisebb másfél, a legnagyobb tizennyolc éves.

– Nekik gyümölcsöt vásárolunk. A nagyobbak már nem eszik a csokit, inkább fogyókúráznak. A kisebbek pedig soha nem is szerették – mondta Erzsébet. A házaspár nem tartja magát nagy játékosnak, a Délmagyarországgal is most játszottak először.

– Az előző Telekosár játék megtetszett, így amikor láttam az újabb felhívást, megfogadtam, hogy ezt megpróbáljuk. Hét vagy nyolc szelvényt küldtem be – magyarázta az asszony. A házaspár csirkéket és disznókat tart, egyik vejük szarvasmarhákkal foglalkozik, így a bevásárlóközpontban a húspult hidegen hagyta őket. Banánból viszont szinte egy doboznyit vettek, ami mellé 10 kiló liszt és tíz kiló cukor is került.

– Ennyi liszt egy hónapra elég. Szeretek sütni, és a levesbe való tésztát is magam gyúrom. A tyúkjaink tojják a friss tojást, majd bolondok lennénk száraztésztát a boltban vásárolni – magyarázta Erzsébet. Férje hozzátette, hogy még a háziorvosukat is megkérdezték, hogy mennyire tartós élelmiszereket vehetnek maguknak, aki megnyugtatta őket, hogy jó előre bevásárolhatnak. Kocsijukba a megannyi apróság mellé két rúd Rákóczi szalámi, sajt, mosószer és kávé is került. A pénztárnál nem meglepő módon 39 ezer 787 forintot fizettek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a Návay-szobrot: bő hét évtizedet vártak a műalkotás újbóli felállítására Makón

Felavatták a Návay-szobrot: bő hét évtizedet vártak a műalkotás újbóli felállítására Makón
Kövér László házelnök, Lázár János honatya, miniszter és Farkas Éva Erzsébet polgármester felavatta… Tovább olvasom