Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Házon belül dől el, ki lesz a makói televízió új vezetője

Házon belül dől el, ki lesz a makói televízió új vezetője: bár külső érdeklődők is voltak, pályázatot végül csak az ott dolgozó Kotormán Antalné gazdasági vezető és Rácz Csaba szerkesztő-riporter nyújtott be a tisztségre.
Házon belül dől el, ki lesz a makói televízió új vezetője: bár külső érdeklődők is voltak, pályázatot végül csak az ott dolgozó Kotormán Antalné gazdasági vezető és Rácz Csaba szerkesztő-riporter nyújtott be a tisztségre. Azt mondják, bármelyikük is nyer, szívesen dolgozik együtt a másikkal. A képviselő-testület szerdán dönt arról, hogy ki legyen a helyi tévé első embere.

A makói városi tévé vezetői széke hivatalosan május elsején ürül meg, akkor jár le Czibolya Kálmán mandátuma, aki szűk egy hónapja jelentette be távozását. Az ügyvezető mindenekelőtt azzal indokolta lemondását, hogy mostanra kiderült számára: nem lehet a stúdiót abból a jócskán megkurtított összegből működtetni, amihez idén hozzájut. Döntését a képviselő-testület nyomban elfogadta, majd kiírták a pályázatot a tisztségre. Információink szerint többen is érdeklődtek, például szegedi tévések és rádiósok, végül azonban csak a tévé két makói dolgozója nyújtott be pályázatát: Kotormán Antalné gazdasági vezető és Rácz Csaba szerkesztő-riporter.

Alpolgármestert is választanak

Mai ülésén alpolgármestert is választ a makói önkormányzati képviselő-testület. A jelölt Marosvári Attila, aki városi képviselősége mellett a megyei közgyűlés előző ciklusában alelnöki pozíciót töltött be. Ugyanakkor Márton István rendőrkapitány írásbeli beszámolót tart a rendőrség munkájáról, tájékoztató hangzik el a polgárőrség, a mezőőrök mindennapjairól. A napirendi pontok között szerepel a Maros-parti kemping tulajdonba vételének kezdeményezése, valamint a Galamb-kollégium pinceklubjának hasznosítása.

A pályázók, akik évek óta együtt dolgoznak, nem tekintenek egymásra riválisként – éppen ellenkezőleg. Lapunknak mindketten megerősítették: pályamunkáikat egymással és a kollégákkal egyeztetve állították össze és nyújtották be azért, mert a szerkesztőség mindenképpen belső embert szeretett volna a tévé élére, és úgy gondolták, ha mindketten pályáznak, az esetleges külső jelentkezőkkel szemben így erre nagyobb lesz az esély. Ez már csak pénzügyi szempontból is ésszerűnek látszik: mindketten jelenlegi munkájuk mellett vállalnák a vezetést – külön ügyvezető igazgató alkalmazására nincs pénz. Pályázatukat azonban annak ellenére sem vonták vissza, hogy más nem indult a versenyben. – Döntsön a testület, és bárki győzzön is, együtt dolgozunk – mondták. A pályázatokról szerdán határoznak a képviselők.

Miben különbözik akkor kettejük pályázata? Csupán a hangsúlyokban, ami abból adódik, hogy Kotormán Antalné végzettsége szerint közgazdász és programtervező, Rácz Csaba viszont kommunikáció szakos egyetemi diplomával rendelkezik. Mindenekelőtt a tévé gazdasági stabilitását szeretnék megteremteni, ezzel együtt szándékuk visszaállítani a dolgozók bérezését a tavalyi szintre. Mint emlékezetes: az anyagi gondok miatt az idei év húszszázalékos bércsökkentéssel indult, ami komoly feszültségekhez vezetett. Szeretnének szolgáltató televízióvá válni és a korábbinál is több megrendeléshez jutni, ugyanakkor a munkát a korábbi szakmai igényesség megtartásával, de racionálisabb, olcsóbb megoldásokkal folytatni. Az elképzelések szerint nyitnának a térség falvai felé, amiben az érintett önkormányzatok támogatására is számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kettős tragédia árnyai Makón

Negyven évvel ezelőtt halt meg munkavégzés közben egy városszéli szennyvízátemelő telepen a makói… Tovább olvasom