Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Héttorony-fesztivál

Makó - Dénes György épületfotó-kiállítása, az alföldi fürdőkultúráról szóló építészeti konferencia és a Hagymaházban rendezett Palya Bea-koncert szerepelt a Héttorony-fesztivál szerdai, makói állomásának programjában.
A szervezőktől megtudtuk: az országosan november 4. és 22. között, 12 hazai és határon túli magyar városban zajló rendezvénysorozat ihletője Makovecz Imre Sevillai Expóra épült Magyar Pavilonja volt. A Héttorony-eszmeiséget pedig számukra a Kárpát-medence népi műveltsége és kreativitása, valamint Makovecz Imre épületei, szellemi hagyatéka jelenti.
Fontosnak tartják azt is, hogy a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, és ráirányítsák a figyelmet a zene és az építészet kapcsolatára. Csernyus Lőrinc építész azt is elmondta, idén azért a fürdőkultúra az egyik fő téma, mert a magyarság történetéhez ez szorosan kapcsolódik.

A fesztivált záró gála idén is Makovecz Imre születésnapján, november 20-án lesz Budapesten, az újbudai Szent Imre-templomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A láncfűrészt kapta elő a vita hevében

Négyen verekedtek össze Csanádpalotán. Egyikük egy működő láncfűrésszel nyomatékosította: nem… Tovább olvasom