Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Hild János-díjat kapott Makó

Makó - Idén Makó és Hajdúböszörmény kapta a Magyar Urbanisztikai Társaság elismerését, a Hild János-díjat.
A MUT elnöksége a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartott kétnapos konferencián adta át az elismerést a városok polgármestereinek. Szeged a Szent István tér felújításáért nívódíjat kapott. A települési Hild János-díjat már 32. alkalommal adományozták az első budapesti városrendezési terv készítőjének emlékére. Az elismerés az indoklás szerint „a település vagy településrész színvonalas fejlesztéséért, a településfejlesztésben, -üzemeltetésben, a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvételért" jár. A díjat szakértők, területi főépítészek és a regionális fejlesztési ügynökségek szakértőinek véleményét kikérve a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöksége ítéli oda. Csongrád megyében Makó előtt eddig Szeged (1979), Csongrád (1984) és Hódmezővásárhely (1996) kapott Hild-díjat.

Olvasóink írták

 • 9. bakosandras 2010. május 27. 06:44
  „Ezúton közlöm, hogy az itt föllelhető összes nicknév az enyém, saját magammal vívódom ennyire.”
 • 8. M@M 2010. május 26. 08:54
  „Nem kell szarból várat építeni, Ungarn! Meg kell szüntetni a szart!!!! Teljesen igaza van Mc_Mi-nek, mert cifra kantár van a kehes lovon. Mert olyan ez a város, mint Hófehérke almája.........kívül fényes belül mérges!”
 • 7. Ungarn 2010. május 25. 20:48
  „Mc_Mi

  Indulj a választásokon és ott mutasd meg hogyan kell szarból várat építeni!”
 • 6. xxx666 2010. május 25. 18:35
  „T:Mc_Mi
  Ne törődj vele ez szegény sajtós sokadik nick neve, azért írt be mert a cumigyáros nem jött össze neki, szinte csak ő irkált és válaszolt magának!:):):):)”
 • 5. Mc_Mi 2010. május 25. 17:49
  „Kakukkfű! Ha nem provokáltál volna, akkor most csendben hagyom, hogy learassák a dicsőség okozta érzéseket. Viszont ha kiprovokáltad, akkor tessék:
  Az ország legfejletlenebb városa ne a külsőségekre hajtson, mert ez igen sokba kerül. "Kehes lóra cifra kantár".
  A cikkbeli felsorolásból is látszik, hogy ez egy szakma adja magának díj. Már csak Szentes nem kapta meg, a többi régi keletű város igen.
  A vizsgálódás, mint mindig felszínes volt. Köztereket láttak, nem vizsgálva a részleteket. Nézzük az elcseszéseket:
  A Posta utca nem sétáló utca. Szerencsétlen választás volt.
  A parkolók mindenünnen hiányoznak. Voltak, mert a tervekben szerepeltetni kellett, de később mind elvesztek. Ilyen a hagymaház körüli (kb 220), beleértve az iskolát (kb 10), a postát (kb30). Elveszett a KORONA (kb 70) körüli parkoló. Nincs parkolója a főtéri üzleteknek, nincs a szegedi utcai üzleteknek. Nincs elegendő parkoló a sportcsarnoknak (kb 500) és a gimnáziumnak (kb 30). Nincs elég parkolója a piacnak. Általában lehet mondani a főtéri tömbházak és az üzletek parkolási gondjait.
  Alapvető hiba a városban, hogy a közművek nem készültek el, de az utak le lettek aszfaltozva. Így amikor csatornaépítésre kerül a sor, akkor minden út fel lesz vágva, teljesen újra kell azokat majd készíteni. Ezzel megdrágul a csatorna beruházás.
  Hibás a 2,5 m-es utcai aszfaltcsík építése. Ha két autó találkozik, akkor mindkettőnek le kell húzódni, ha kerékpárost fogsz ki, akkor követheted lépésben naphosszat. A mennyiségi útépítés hajtása ilyen minőségi hibával járt.
  Hibás a város az ünnepségei helyszínének kijelölésével. Egy városnapon a kamionok, átutazók folytonos csuklásra késztetik a város lakóinak édesanyját. Ugyanis nem tudják emlegetés nélkül megtenni azt a kerülőutat, ami teljesen alkalmatlan a forgalom terelésére.
  Szép lenne a KORONA, ha lenne benne élet. Szép lenne a hagymaház, ha nem oda épül, lenne rálátás és a falai nem lennének szürke sárcsíkosak. A szamárfüleket meg lehetne takarítani. Szép lenne a városháza, ha egyszer kijavítanák a falszigetelést és nem lenne foltos, szürke.
  Szóval sorolhatnám. Persze ez jobb, mintha ez se lenne, de azért a külsőségek helyett én többre becsülném az erős gazdasággal és komforttal rendelkező várost, mint ezt a filmgyárhoz inkább hasonlítót.”
 • 4. scott1 2010. május 25. 15:58
  „Semmi gond, erőn felül dolgozott a stáb, a város minden erejét beleölték - az idejüket és a pénzünket sem sajnálva. Tényleg szép lett a plasztikázás, ez eddig is tetszett a város többségének. Látszik, hogy minden egyéb feladat elé volt helyezve - el kell ismerni ez a díj megérdemelt. Szerintem is hozzuk végre azt a szintet, amit Csongrád 26 éve.”
 • 3. kakukkfű 2010. május 25. 15:07
  „Kedves ügyeletes fanyalgók, ezzel a cikkel és a díjjal nincs problémátok? Lássuk!”
 • 2. rudi 2010. május 25. 14:43
  „A Szent István tér tényleg nagyon szép lett.”
 • 1. Foschpisztoj 2010. május 25. 14:24
  „A Hild-építő településfejlesztő szakember munkája gyümölcsét már unokáink sem fogják látni, mert már nem Mucsán fognak megszületni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

700 új állás egy év alatt a makói gumigyárban

Az elmúlt egy évben 700-zal bővítette létszámát a makói gumigyár, ahol jelenleg 1358-an dolgoznak. Tovább olvasom