Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

zer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
– Magánéletemben, munkámban, és a hobbiként űzött, ám szívem mélyén hivatásként megélt sportban is sikeresnek nevezhetem az idei esztendőt – summázta 2005 tapasztalatait Pápay József BM-nyugdíjas, makói biztonsági őr és a város közismert önkéntes sportszervezője. – Mindenekelőtt a családi hátterem nyugalmát, harmóniáját kell kiemelnem, hiszen úgy vélem, mindennél fontosabb, hogy az utóbbi évben is nyugodt otthon várt, ha munkából és a sportpályáról hazatértem. Idén is egészséges maradt a családom, feleségem, két nagyfiam és unokám.

– A munkában is sikereim voltak, jó kollektívában dolgozhatok biztonsági őrként a Hagymaház számos rendezvényén, ami, tekintetbe véve, hogy BM-nyugdíjasként idén töltöm be a hatvanegyedik esztendőt, sokszor nagy kihívást jelent. Nagyon szeretem ezt a munkát, és a mai világban kivételes, hogy meg is becsülik azt, amit az ember csinál.

– Persze a legnagyobb kihívást idén is az jelentette, hogy a munkám és a családi kötelezettségeim mellett teljes értékű sportszervezőként álljak helyt. De mindig szorítok rá időt és energiát, hogy dolgozhassak a város sportéletéért. Jelenleg is zajlik a kispályás labdarúgó-bajnokság, a „téli kupa", ennek fő szervezését idén is én vállaltam. Munkám legnagyobb elismerése, hogy rengetegen ellátogatnak a tornára, és mindig több és több jó ismerősre, barátra akadok ilyenkor. Az elmúlt 27 évben végig figyeltem Makó labdarúgóéletét, és úgy látom, biztató a jövő – mondja Pápay József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötet József Attila makói éveiről

József Attila Makón töltött éveit dolgozza fel az a kötet, amelyet a napokban a József… Tovább olvasom