Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Hogyan telt az éve? Ottlik Hajnalka szociális munkás

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
A makói Ottlik Hajnalka a karácsonyi vásárban gyűjt. Fotó: Karnok Csaba
– Nehéz, de végül mégiscsak sikeres év volt az idei – mondta Ottlik Hajnalka, a makói Egyesített Népjóléti Intézmény szociális munkása. – Mindenképpen nagy pozitívum volt, hogy sikeresen elvégeztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán a szociális munkás szakot. Mindenképpen ezen a pályán szerettem volna maradni, így hát álláskeresésbe kezdtem, de csaknem fél éven át sikertelenek voltak a próbálkozásaim. Ez nagyon kemény időszak volt. Szerencsére azonban az év végére állást kaphattam az ENI-nél.

Amikor értesült az álláslehetőségről, személyesen kereste fel az intézményvezetőt, és meg is egyeztek. A fiatal szakember nagyon jól érzi magát munkahelyén, elmondta: jó a kollektíva, és nagy lehetőségeket lát a szakmai fejlődésben is.

– Legjobban az iskolai szociális munka vonz, hiszen jelenleg is a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat keretében dolgozom. Nagyon remélem, hogy ezen a területen is kipróbálhatom hamarosan magam az intézményen belül. Egyébként úgy látom, borzasztóan nehéz helyzetben van ez a szakma, hiszen a legtöbb helyen az ifjúsággal foglalkozó szociális szakembereket még le is építik, vagy elsősorban pedagógus végzettségűeket vesznek fel az ilyen pozíciókba. A jövő évben az egyik legfontosabb célom, hogy megtartsam ezt a munkát, megismerjem a helyzetben lévő makóiakat, és segíthessek rajtuk. Nagyon megragadó munka a karácsonyi adománygyűjtés is, amiben részt vállaltam, hiszen ezzel is sok gyermeken segíthetünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkapták a Bursa Hungaricát

Először öt évvel ezelőtt hirdette meg az Oktatási Minisztérium Bursa Hungarica ösztöndíjformát, és… Tovább olvasom