Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Hotelként is népszerű a makói Pulitzer

Makó - A diákok életét nem befolyásolja az összevont makói kollégium élén történt vezetőváltás, a diákszálló majdnem teljes kapacitással működik. A hétvégeken, szünetekben egyre népszerűbb a hotelszolgáltatás. A három éve átadott épület néhány helyen beázott – ám ezt a kivitelező garanciában kijavította.
Teljesen új rendszerben működtetik tovább – Makó megyei fenntartású középiskoláival együtt – a Pulitzer-kollégiumot ettől a tanévtől. A más településeken élő, ám Makón tanuló diákokat először három éve érintette jelentős változás: megszüntették a város korábbi diákszállásait, és az Erdei szakközépiskolához tartozó épületben közös kollégiumot alakítottak ki – névadónak az itt született médiacézárt választották. Az idei intézmény-összevonások nem hagyták érintetlenül az immár egyetlen makói koleszt sem. Az eddigi igazgatót, Molnár Lászlót elbocsátották, a közvetlen irányítást – alárendelve Horváth Zoltán csúcsvezetőnek – egy megbízott vezetőre bízták, az itt nevelőtanárként dolgozó Kozák György személyében.

– Eddig a nevelőmunkára és a működtetésre nézve semmiféle hátrányt nem hozott az összevonás, a korábbiakhoz hasonlóan az összes, Makón tanuló középiskolás hozzánk tartozik, így a diákok semmit sem érezhetnek a változásokból – fogalmazott az intézményvezető, aki lapunknak elmondta: gyakorlatilag teljes kihasználtsággal kezdte szeptemberben a tanévet a makói Pulitzer-kollégium, jelenleg 188, különböző középiskolába járó tanuló lakik a diákszálláson.

A Ferroép által kivitelezett épület, ami egy korábbi kollégium átépítését jelentette uniós forrásokból, produkált néhány hibát az elmúlt hónapokban. Megtudtuk: több helyen is beázott a tetőzet, ám ezt a cég kijavította, hiszen a garanciális időszak még tartott. Az igazgató szerint komolyabb beavatkozásra egyelőre nem volt szükség, így nem valószínű, hogy a közeljövőben rendkívüli forrásokat vonna el a Pulitzer a működtetőtől.

Mindemellett saját bevételi forrásra is lehetőségük van: a hétvégeken és a szünetekben ugyanis a kollégium hotelként üzemeltethető. Éjszakánként kétezer forintot kérnek el a sport- és turisztikai rendezvények miatt Makóra érkezőktől – elképzelhető, vallja a vezető, hogy a fenntartó az infláció okán némileg emelni fogja 2008-tól ezt az összeget.

– Az idei nyár is bizonyította, hogy hotelként is egyre népszerűbbek vagyunk, egy népes, családokból álló csapat pedig visszatérő vendégünk lett, hiszen tavaly is kibérelték a szobáinkat. Emellett a sportrendezvényekre érkezők rendszeres ügyfeleink – tette hozzá Kozák György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német, francia, angol a makói oviban

Makó - Megoszlanak a vélemények arról, érdemes-e nyelvet oktatni már óvodás korban – Makón… Tovább olvasom