Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Hotelként látnák szívesen a makói Koronát

A makói önkormányzat hotelként látná szívesen a Koronát. A patinás épületben az étterem önmagában is bérelhető havi 400 ezer forintért. A teljes ingatlant havi 600 ezer forintért adná ki a tulajdonos város.
Az üzleti központ irodáival, konferenciatermével és üres szobáival együtt kínálja a Korona éttermének bérleti jogát Makó önkormányzata – eddig egy érdeklődő kérte el a pályázati anyagot. Az épület tulajdonosa, a város nemrég újra használatba vette a két éve kiadott ingatlant. Dévényi Zsuzsa, az önkormányzat vagyoncsoportjának vezetője elmondta: több fejlesztést is végrehajtanak, hogy még kedvezőbbé tegyék az ingatlant a befektetők számára.

Az épület terasza beázik, a földszinten, az udvar felől jégcsapformában oldotta ki a vakolatot a szerkezeten átszivárgó esővíz, mert a felújítás során nem szigetelték le megfelelően a burkolatot. Dévényi Zsuzsától megtudtuk: a két éve átadott épület kivitelezője ígérte, hogy májusban kijavítja a hibát.

Megírtuk: az éttermet működtető helyi vállalkozó, Szabó Sándor előbb bérletdíjcsökkentést kért a városvezetéstől, majd decemberben bejelentette az önkormányzatnak, hogy nem tudja tovább üzemeltetni a vendéglőt. Szabó elmondta: mindent megpróbált, ám az egyre emelkedő rezsiköltségek miatt a jelenlegi konstrukcióban csak veszteséggel tudja működtetni a patinás éttermet.

– Valószínűleg nem tudunk megegyezni a városvezetéssel a további üzemeltetésről, erre az átmeneti időszakra 400 ezerről 100 ezer forintra csökkentették a bérleti díjat, így a következő bérlő érkezéséig folytatjuk a vendéglő hasznosítását. Úgy vélem, hogy hatékonyan csak egyben, esetleg hotelként lehetne hasznosítani az ingatlant, ám ehhez tőkeerős befektetőre van szükség – mondta Szabó Sándor.

– A felújításra nyert pályázati forrást kezelő program, a Phare CBC szigorúan meghatározta az ingatlan hasznosításának profilját, de úgy véljük, a hotelfunkció nem ellenkezne az előírásokkal. Huszonegy lakószobát kellene kialakítani az emeleten – mondta Dévényi Zsuzsa.
A pályázati kiírás alapján az étterem önmagában is bérelhető, ennek áfa nélküli díja havonta 400 ezer forint, a teljes ingatlant pedig havonta 600 ezer forintos nettó áron adná ki a városvezetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heteken belül elkészül az új makói fürdő

Heteken belül elkészül a makói fürdőkomplexum új, 1,7 milliárd forintba kerülő épületegyüttese. A… Tovább olvasom