Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Húsz új lámpaoszlopot kértek az újvárosiak Makón

Már interneten is be lehet jelenteni Makón, ha kiég egy köztéri lámpa izzója – ugyanakkor vannak olyan pontjai a városnak, amelyekre eleve homály borul sötétedés után. Újvároson viszonylag forgalmas kereszteződéseknél sincs világítás. A helyi képviselő és az itteniek most új lámpákat kértek az áramszolgáltatótól.
– Gyakran kerékpározom a Luther és a Nagycsillag utcán, ezek kereszteződésében sajnos este teljesen sötét van, így félő, hogy egy nagyobb sebességgel érkező autó a sötétben egyszerűen nem vesz észre. Egy sarokkal arrébb nemrég súlyos baleset is történt, így nagyon nagy szükség lenne több világítótestre – mondta Panyó Róbert.

A Nagycsillag utcában lakó Puskás Istvánné is panaszolta: veszélyes napszállta után az utcára menni, mert jókora sötét, megvilágítatlan szakaszok nehezítik a közlekedést errefelé, és a sötét utca sem jelent túl nagy biztonságérzetet. Az egy sarokkal messzebb lakó Csala Attila szerint télidőben a környéken lakó, napköziből már a sötétedés után hazafelé tartó kisiskolások is félnek.

A legtöbb környéken élő persze leginkább a szabálytalanul közlekedő autósokra panaszkodik, de a sötét mind a gyalogos, mind a sofőr esélyeit rontja. Legutóbb négy éve fejlesztették a környék közvilágítását – két új lámpatestet szereltek fel. Most sokkal nagyobb volumenű bővítésért lobbizik a körzet jelenlegi képviselője.

Orosné Spák Hedvig húsz új villanykaró telepítését kéri az áramszolgáltatótól. Megtudta, hogy az ilyen mértékű fejlesztéseket a cég négy-öt évenként ütemezi, a legközelebbi épp a választási ciklus közepére esik. A képviselő azt mondta, azért megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy hamarabb megoldódjon az újvárosiak problémája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotelként látnák szívesen a makói Koronát

A makói önkormányzat hotelként látná szívesen a Koronát. A patinás épületben az étterem önmagában is… Tovább olvasom