Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Huszonkét mázsás kemencét loptak

A fémtelepen kötött ki egy makói pékség huszonkét mázsás kemencéje, pedig a tulajdonos csak azért rakta ki az utcára, mert átalakította az üzemet, és odabenn nem fértek el tőle a munkások.
A hatalmas vasszerkezet feltűnt egy helybeli férfinak, aki eredetileg csak kisebb alkatrészeket akart leszerelni róla, hogy azokat elvihesse a MÉH-telepre. Miután nem boldogult, a fejébe vette, hogy elviszi az egész monstrumot, ehhez azonban már segítségre volt szüksége. Megkereste egy ismerősét, és ő kerített egy önrakodó teherautót, amellyel aztán el is tudták vinni – fényes nappal – a szerzeményüket az átvevőtelepre.

Az autó sofőrje és a telep alkalmazottja sem gyanakodott, miután a tettesek azt mondták, hogy ezt a használaton kívüli kemencét nekik adta a gazdája. A telep ki is fizette a 67 ezer forintot.

Amikor a sütöde tulajdonosa észrevette, hogy eltűnt a kemencéje, azonnal bejelentést tett a rendőrségen. A kapitányság nyomozói megtalálták és lefoglalták a vasszerkezetet, így a kár megtérült. A lopással gyanúsított férfiak ellen megindult az eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

A kazán egyébként hárommillió forintot ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fecskéket idén sem háborgatják Makón

Idén is békésen fészkelhetnek, költhetnek a molnárfecskék a makói Bérpalota eresze alatt. Az… Tovább olvasom