Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Huszonnyolc doboz tápszer Földeákra

Földeák - A 6 hónapos Vajda Márknak és a 13 három hónapos Hajdu Jázminnak is jutott az ingyen tápszerből Földeákon. A vásárhelyi Gyermekegészségért Alapítvány összesen 28 doboz, Németországból származó babaételt adományozott a szülőknek. Mind a két család örömmel fogadta a váratlan ajándékot, hiszen minden fillér számít náluk.
Már a földeáki ház kapujában várta Bene Erzsébet a Vásárhelyről érkezett, babatápszert osztó kis csapatot. Kószó Péter, a Johannita Segélyszolgálat vásárhelyi vezetője, Berényi Károly, a városi Gyermekegészségért Alapítvány elnöke, és asszisztense, Bakos Erika is egy-egy kartont cipelt, amelyekben összesen 16 doboz tápszer lapult. Az ajándékot a hat hónapos Márk Levente kapta. A kisfiú érdeklődve figyelte, hogy a fotó kedvéért körülbástyázzák dobozokkal. Közben Berényi Károly gyermekorvos az édesanyának magyarázta a tápszerrel kapcsolatos tudnivalókat. Kiderült, a szentesi Református Szeretetszolgálattól kapott adomány Németországból érkezett, hazánkban ugyan nem kapható, viszont a babáknak jó anyatejpótló.

– Sokáig elég lesz a fiamnak – mondta lelkesen a 24 éves, kétgyermekes édesanya, akinek nagyobbik fia, a 4 éves Győző ottjártunkkor óvodában volt. Erzsébet elmondta azt is, nagy segítség számukra az adomány, hiszen egy doboz tápszer 1400 forintba kerül. A család albérletben él. A kis házért havi 15 ezer forintot fizetnek. A legutóbbi gázszámlára 33 ezer forintot költöttek, amit a gyesből és az állatgondozó férj fizetéséből csak nehezen tudtak kigazdálkodni.

Bene erzsébet és kisfia, márk a kapuban várta az adományt. Fotó: Tésik Attila
Bene erzsébet és kisfia, márk a kapuban várta az adományt.
Fotó: Tésik Attila

Nem csak Erzsébeték kaptak az ingyen tápszerből Földeákon. Néhány utcával távolabb a Hajdu család is örülhetett a három karton babaételnek. A háromgyermekes – Márk 13, Xavér 11 éves – házaspár legkisebb gyermeke, a 13 hónapos Jázmin éppen ebédelt. Az édesanyjától, Ildikótól megtudtuk: havonta két-három doboz tápszert fogyaszt el csemetéje. Az adománnyal csökkenthetik a kiadásaikat. Minden fillér számít náluk, mert szeretnék felújítani az otthonukat. Öt éve vásárolták meg a házukat, Vásárhelyről költöztek ki Földeákra. Ildikó nem talált munkát a faluban, ezért Jázmin születése előtt naponta ingázott a város és otthona között.

Ötezer ingyen

Összesen 5 ezer doboz tápszert kaptak a Református Szeretetszolgálattól a vásárhelyi Johanniták. Az adomány felét már elosztották a szerény körülmények között élő családoknak. Földeákon egyébként 18 karton jutott a helyi családsegítő szolgálatnak is. A német babaétel dobozonként 2 ezer forintba kerül. A Gyermekegészségért Alapítvány egyébként az elmúlt 5 évben összesen 15 millió forint értékben jutatott el tápszert a rászorulóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új konyhafőnököt keresnek Maroslelén

Maroslele - Miután nem tudott vele megállapodni, egyoldalúan bontott szerződést a maroslelei… Tovább olvasom