Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Huszonnyolc éves új elnök a makói MDF élén

Városi elnökké választotta Szabó Sámuelt a makói MDF-szervezet, a döntést az országos vezetőség is jóváhagyta. Az előző, megbízott elnök – a térség első szabadon választott országgyűlési képviselője –, Mihály Zoltán másfél éves közös munka után visszavonul, már csak tanácsadóként segíti az MDF-et.
Az MDF makói tagsága elnökévé fogadta a megbízott ügyvivő, Mihály Zoltán által ajánlott személyt: Szabó Sámuelt. A párt menedzsmentje azért oszlatta fel a makói szervezetet, mert a tavalyi országgyűlési választásokon a jelöltnek nem sikerült összegyűjtenie megfelelő számú ajánlószelvényt. A párt ezután a térség 1990-ben megválasztott parlamenti képviselőjét, Mihályt bízta meg az új szervezet létrehozásával.

– Másfél éves közös munkát követően döntöttem úgy, hogy Sámuelt ajánlom a városi elnöki posztra, hiszen a jelenlegi helyzetben mindenképpen fiatal, tetterős vezetést tartok hatékonynak – mondta Mihály. – Ez a fiatalító szemlélet uralkodik egyébként az egész szervezetben, hiszen egyrészt lehetőséget kell adni a jobboldali értelmiségi ifjúságnak is arra, hogy megvalósíthassa politikai elképzeléseit. Másrészt úgy érzem, csak a fiatalabb generáció tagjai képesek elásni a csatabárdot. Az MDF célja, hogy az alapvető értékek tekintetében megegyezés szülessen minél több politikai, civil és más szervezet között, és ez csak így lehetséges – mondta a megbízott elnök.

Mihály Zoltán hozzátette: a feszültségkeltés nem csak az egyes pártok között, hanem saját szervezetükön belül is eluralkodott az utóbbi években. Ez, és Mihály szerint a lustaság is hozzájárult, hogy csaknem egy évtizede nem volt a demokrata fórum makói szervezetének nyilvános rendezvénye, de még csak egy kiáltványt sem fogalmaztak meg. A passzivitás a vezetőváltással megszűnhet – véli a nyugdíjas politikus, aki reméli: a huszonnyolc éves elnök személye számos fiatal számára is vonzóvá teheti az eddig csak az idősebb korosztály pártjaként ismert szervezetet.

Szabó Sámuel

2002-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi szakán.
2001–2002: Pénzügyminisztériumi tanácsadó
2002–2003: Egyetemi oktató a GTK Pénzügytani Tanszékén
2004–2007: Elemző közgazdász, majd ügyfélszolgálati tanácsadó a hódmezővásárhelyi önkormányzatnál.  
– Nagy megtiszteltetésnek tartom a párt tagjainak bizalmát, és annak is nagyon örülök, hogy az országos vezetés is elfogadta személyemet – mondta lapunknak Szabó Sámuel. – Úgy vélem, a makói MDF-nek nagyon jó hagyományai vannak, erre épülhet fel a cselekvő politizálás, amit új konzervatív stílusban tartok megvalósíthatónak. Ez azt jelenti, hogy a hagyományok tiszteletben tartása mellett a korábbinál teljesebb társadalmi összefogást, megfontolt reformokat és a hatalom, valamint a civil szféra együttmunkálkodását szeretnénk előmozdítani.

A Makón öt éve nyilvánosan is politizáló közgazdász természetesen nemcsak a fiatalokra, hanem minden korosztály és minden társadalmi státusú makói tevékeny közreműködésére számít ebben a munkában. Kiemelte: nem szövetségeseket keresnek, hanem az együttműködést akarják megvalósítani – ha lehetőség nyílik rá, akár politikai ellenfeleikkel is.

Mindemellett a konzervatív értékek védelmében nem félnek majd hallatni a hangjukat. Máris 400 aláírást gyűjtöttek a pedagógusok országos szakszervezete számára a tervezett óraszámemelések bevezetése ellen, hiszen ez a reform véleményük szerint az oktatás minőségének romlását hozza magával, és sok pedagógus kerülhet utcára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra zajos a SOLE-MiZo Rt. tejüzeme Makón?

Egy évig csend volt a makói tejüzem környékén, most viszont újra zajos a Cédulaház utca –… Tovább olvasom