Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Idén is szegény marad Magyarcsanád

Magyarcsanád - A megye legszegényebb falujában az idei sem lesz az áttörés éve – derül ki a most elfogadott költségvetés számaiból.
Mint Guba István polgármestertől megtudtuk, a község idei büdzséje 180 millió forintos, a bevételek 133 milliót tesznek ki, a forráshiány így 47 millió forint lesz. Ez ugyan valamivel kisebb, mint a tavalyi volt, de még mindig nagyon magas. Ilyen pénzügyi helyzetben az önkormányzat fejlesztésen, beruházáson nem tud gondolkodni, pedig felújításra váró középület nem egy van a településen – az önerőre fordítható pénz azonban másra kell, örülnek, ha a legszükségesebb karbantartásokat el tudják végezni.

Miben reménykedik Guba István? Egyrészt abban, hogy a 34 milliárdos, önkormányzatok megsegítésére létrehozott központi alapból esetleg kap a falu, másrészt abban, hogy ha ily módon nem is, a korábban megkezdett következetes takarékossággal lassanként sikerül mérsékelni az eladósodottságot. Ilyen volt például a hivatali átszervezés, a bérezés megszigorítása. A község óvodája és iskolája már társulásos formában működik, de vannak még önállóan fenntartott intézmények. Összevonásokról egyelőre nincs szó, de valamiféle megszorítás a későbbiekben itt is várható lesz.

Központi támogatásban és magukban bíznak a csanádiak. Fotó: Karnok Csaba
Központi támogatásban és magukban bíznak a csanádiak.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2011. február 17. 20:59
    „Szegény, de színes település.”
  • 1. Egyolvasó 2011. február 17. 12:21
    „Csak most csatlakozik hozzá más település is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet mentettek az egyenruhások

Egy rendőrjárőr és két határrendész mentette meg kedd éjjel Ambrózfalván egy 57 esztendős nő életét, aki az utcán lett rosszul. Tovább olvasom